Το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας.

10κατος γύρος του Πρωταθλήματος 2020 και η Φόρμουλα 1  στην Πορτογαλία  το πορτογαλικό Γκραν Πρι δεν θα γίνει στο κλασικό Εστορίλ, του Αλγκάρβε λίγο έξω από την πόλη του Πορτιμάο.

O Μουτζέλο, που η Φόρμουλα 1 πηγαίνει σε μια νέα γι’αυτήν πίστα και οι ομάδες ετοιμάζονται να κάνουν ξανά ένα βήμα στο άγνωστο.

Το «Πορτιμάο», ευρέως γνωστό  Αυτοκινητοδρόμιο του Αλγκάρβε, είναι ένα ιδιαίτερο σιρκουί που πολλοί παρομοιάζουν με ένα «μικρό Σπα».

Στα μόλις 4,6 χιλιόμετρα μήκους του θα βρει κανείς συνεχείς εναλλαγές κλίσεων, όλων των ειδών τις στροφές, πολλές από τις οποίες είναι «τυφλές», καθώς και μια μεγάλη ευθεία 1 χιλιομέτρου: όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή που κάνουν μια πίστα συναρπαστική. Η συγκεκριμένη μάλιστα έχει ήδη κερδίσει το προσωνύμιο «το τρενάκι του τρόμου».

Έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τον 7ο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών (μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια ήδη από το Πορτιμάο αν συγκεντρώσει 40 περισσότερους βαθμούς από τη 2η Red Bull) η Mercedes αποκάλυψε πρόσφατα ότι σταμάτησε να εξελίσσει το φετινό της μονοθέσιο και ότι έχει μεταφέρει όλο το βάρος των ερευνών της σε αυτό του 2021. Δεδομένης της συνεχούς προόδου που παρουσιάζει η Red Bull (είδαμε τον Φερστάπεν να είναι μόλις 37 χιλιοστά αργότερος του Χάμιλτον στις κατατακτήριες του προηγούμενου Γκραν Πρι και να τερματίζει 4,5 δευτερόλεπτα πίσω του κάνοντας και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου), θα σημαίνει άραγε αυτό ότι θα δούμε την αυστριακή ομάδα να διεκδικεί με μεγαλύτερες αξιώσεις τα πρωτεία από έναν Χάμιλτον που μετά τη ισοφάριση στο Νίρμπουργκρινγκ των 91 νικών του Σουμάχερ έχει βάλει πλώρη για νέα ρεκόρ;

Η απάντηση, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου όταν η καρό σημαία πέσει μετά από 66 γύρους στο Αυτοκινητοδρόμιο του Αλγκάρβε.

Το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας (ελεύθερες, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, κατά κόσμον γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 13:00-14:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 17:00-18:30

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Αγώνας: 15:10