ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ :Ριχάμ θυσιάστηκε να σώσει μικρότερη αδελφούλα της(βιντεο)

Συγκλονίζει το βίντεο που δημοσίευσε το SY24, εικονες  της πεντάχρονη Riham al-Abdullah να προσπαθεί να κρατήσει την επτά μηνών αδερφή της Tuqa για να μην πέσει από το βομβαρδισμένο τους σπίτι στο Ιντλίμπ της Συρίας ενώ ο πατέρας τους παρακολουθεί ουρλιάζοντας και ανήμπορος να τις βοηθήσει.

«Όταν έφτασα στο σημείο ο πατέρας προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά του, που ήταν παγιδευμένα στα ερείπια, ούρλιαζε και έκλαιγε από τον πόνο» δήλωσε ο Bashar al-Sheikh, ο φωτογράφος του δικτύου SY24, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και πριν σπεύσει να βοηθήσει, τράβηξε τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς δείχνει την πραγματική εικόνα του πόνου και της φρίκης του πολέμου.

«Τα κορίτσια έπεσαν από τον πέμπτο όροφο, τότε άφησα την κάμερα και έτρεξε να τα σώσω. Τα βάλαμε σε ένα αυτοκίνητο και τρέξαμε στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Δυστυχώς η Ριχάμ έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή, ενώ η αδελφούλα της χαροπαλεύει στην εντατική. Από την επίθεση, σύμφωνα με το SY-24 σκοτώθηκε μια γυναίκα και το παιδί της -ενδεχομένως η μητέρα των παιδιών- και πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών εχθροπραξιών στην βορειοδυτική Συρία, όπου η επαρχία Ιντλίμπ και η γύρω περιοχή, που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις συμμάχους τους ρωσικές δυνάμεις.

[sc name=”BITROS”]