Τί έχει γίνει μέχρι τώρα; Α’ ΕΠΣΠ – 2ος όμιλος

Μετά τον πρώτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας Πειραιά τον οποίο βάλαμε στο ”μικροσκόπιο”, πλέον μπαίνει και ο δεύτερος όμιλος αυτής.

Όπως στον πρώτο όμιλο, έτσι και σε αυτόν πρόλαβαν να παιχτούν 6 αγωνιστικές, με κάποιες ομάδες να έχουν καταφέρει να δείξουν τη δυναμική τους, βρισκόμενες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ άλλες χρειάζονται σίγουρα μία νέα αρχή, ώστε να μην μπουν σε μπελάδες όσον αφορά τον υποβιβασμό.

Σίγουρα οι ομάδες που δείχνουν μέχρι στιγμής οτι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική είναι ο Ατρόμητος Πειραιά και η Αμφιάλη. Αμφότερες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, αποτελώντας μαζί με τους Νέους Ευγενείας, οι οποίοι έχουν 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, τις ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής καμία ήττα στο πρωτάθλημα. Για κακή μας τύχη δεν προλάβαμε να δούμε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις 2 ομάδες, μιας και είναι προγραμματισμένο για την 7η αγωνιστική.

Πηγή: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λίγο πιο πίσω βρίσκονται ο Σαρωνικός Αίγινας, η Αστυπάλαια Κορυδαλλού και ο Μαύρος Αετός-Ολυμπιάδα με 10 βαθμούς. Από τη δυάδα της κορυφής, μόνο η Αμφιάλη έχει αγωνιστεί με τις συγκεκριμένες ομάδες εκτός του Μαύρου Αετού τον οποίο αντιμετωπίζει την 8η αγωνιστική. Κόντρα στον Σαρωνικό, η Αμφιάλη είχε επικρατήσει με 0-1 εκτός έδρας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, ενώ την Αστυπάλαια την είχε φιλοδωρήσει με 5 τέρματα εντός έδρας την 6η αγωνιστική. Άξιο απορίας είναι πως θα παρουσιαστεί η Ολυμπιάδα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς ο Δημήτρης Βουτσινάς αντικατέστησε στον πάγκο της ομάδας τον Τάσο Ανδριώτη, γυρίζοντας σε γνώριμα λημέρια, αφού αποτελούσε προπονητής του Μαύρου Αετού τη σεζόν 2010-11.

Στον αντίποδα, η Αναγέννηση Μοσχάτου αποτελεί σίγουρα μία από τις ομάδες που δεν έχουν αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο στον όμιλο. Το σύνολο του Γιώργου Ορφανού δεν έχει ούτε μία νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας μόλις 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε σύνολο 6 αγώνων, καθιστώντας τη μοναδική ομάδα στον όμιλο που δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Πέρα από από τη βαθμολογική συγκομιδή, η Αναγέννηση έχει κι άλλα αρνητικά ρεκόρ ”δικαιολογώντας” ακόμη περισσότερο τη θέση της στον όμιλο. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα  με 16 γκολ παθητικό, αλλά και τη χειρότερη επίθεση μαζί με τον ΑΟ Κορυδαλλού και τον Αχιλλέα Κορυδαλλού με 4 γκολ στο ενεργητικό της. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο, ώστε να μην καταλήξει να είναι η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Από κοντά βρίσκονται οι Νέοι Δραπετσώνας οι οποίοι έχουν 3 βαθμούς, ενώ ο Παννεαπολικός, η Θύελλα Μοσχάτου και η Θύελλα-Αχιλλέας Κορυδαλλού έχουν 4 βαθμούς. Μάλιστα, την 7η αγωνιστική η Θύελλα Κορυδαλλού κοντράρεται με τον Παννεαπολικό σ’ ένα παιχνίδι βαρύνουσας σημασίας, καθώς όποιος ηττηθεί θα ”κολλήσει” ακόμη περισσότερο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Η βαθμολογία μετά από 6 αγώνες:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 6 16 18 4
2 ΑΜΦΙΑΛΗ 6 16 14 1
3 ΑΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 6 10 14 5
4 ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 6 10 7 10
5 ΑΕ ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 6 10 11 6
6 ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ 5 9 8 4
7 ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΣΤΕΡΑΣ 6 9 11 8
8 ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 6 9 8 8
9 ΦΙΛΑΘΛΟΙ 6 8 10 8
10 ΑΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝ 5 7 7 11
11 ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 5 7 4 5
12 ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 6 6 8 12
13 ΑΕ ΘΥΕΛΛΑΣ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 5 4 4 8
14 ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 6 4 6 13
15 ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 5 4 7 14
16 ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 5 3 7 15
17 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 6 2 4 16

Ας δούμε μερικά στατιστικά ακόμα πέρα από αυτά που προαναφέραμε:

Καλύτερη επίθεση:

Ατρόμητος Πειραιά (18 γκολ)

 

Καλύτερη άμυνα:

Αμφιάλη (1 γκολ παθητικό)

 

Χειρότερη επίθεση:

ΑΟ Κορυδαλλού, Αχιλλέας-Θύελλα Κορυδαλλού, Αναγέννηση Μοσχάτου (4 γκολ)

 

Χειρότερη άμυνα:

Αναγέννηση Μοσχάτου (16 γκολ παθητικό)

 

Περισσότερες νίκες:

Ατρόμητος Πειραιά, Αμφιάλη (5)

 

Περισσότερες ήττες:

Νέοι Δραπετσώνας, Αναγέννηση Μοσχάτου, ΑΣ Ποντίων, Θύελλα Μοσχάτου (4)

 

Περισσότερες ισοπαλίες:

ΑΕ Χαραυγή Αστέρας, Νέοι Ευγένειας (3)

 

Λιγότερες νίκες:

Αναγέννηση Μοσχάτου (0)

 

Λιγότερες ήττες:

Ατρόμητος Πειραιά, Αμφιάλη, Νέοι Ευγένειας (0)

 

Περισσότερα γκολ σε μία αγωνιστική: 33 (6η)

 

Λιγότερα γκολ σε μία αγωνιστική: 17 (3η)

 

Συνολικά τέρματα: 148

 

Γκολ ανά αγωνιστική: 3,08

 

Γκολ στο 1ο ημίχρονο: 69

 

Γκολ στο 2ο ημίχρονο: 79

 

Ομάδες με τα περισσότερα γκολ στο 1ο ημίχρονο: Ατρόμητος Πειραιά, Αμφιάλη (8)

 

Ομάδες με τα περισσότερα γκολ στο 2ο ημίχρονο: Ατρόμητος Πειραιά, Σαρωνικός (10)

 

Παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ:

Παννεαπολικός-Φίλαθλοι 1-6

 

Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη:

Αναγέννηση Μοσχάτου-Σαρωνικός 0-6

 

Παιχνίδια που έχουν τελειώσει με 0-0:

Φίλαθλοι-Αμφιάλη (3η αγωνιστική)

Νέοι Ευγένειας-ΑΟ Κορυδαλλού (5η αγωνιστική)

Άλλα στατιστικά:

  • Οι 10 από τις 17 ομάδες του ομίλου έχουν μία ισοπαλία.
  • Η ΑΣ Ποντίων και η ΑΕ Περάματος δεν έχουν ούτε μία ισοπαλία.
  • Η Θύελλα Μοσχάτου και η Αναγέννηση Μοσχάτου έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο (3+3= 6 συνολικά και 2+2=4 συνολικά).
  • Από τα 48 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί συνολικά, τα 8 έχουν τελειώσει δίχως νικητή. Μάλιστα, το πιο σύνηθες σκορ όταν ένα ματς τελειώνει ισόπαλο είναι το 2-2, μιας και τα 3 από τα 8 ματς έχουν λήξει με το εν λόγω σκορ (Νέοι Ευγενείας-Μαύρος Αετός – 1η αγωνιστική, ΑΕ Χαραυγή Αστέρας-Σαρωνικός- 2η αγωνιστική, Θύελλα Μοσχάτου-Νέοι Ευγένειας 2η αγωνιστική).

[sc name=”fanis” ]