ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25/10) ΣΤΙΣ 9:00πμ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Στην πρόσφατη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην Πλατεία Κύπρου με την ομιλία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, προαναγγέλθηκε ο αποκλεισμός του ΣΜΑ στο Σχιστό από την Δευτέρα 25/10 στις 9:00π.μ. με τον Δήμαρχο να απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της πόλης.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα τόνισε: «Οι πόλεις κάθε 30 χρόνια σχεδιάζονται για τα επόμενα 30.

Εμείς έχουμε δείξει την κατεύθυνση του σχεδιασμού που θέλουμε στην δική μας πόλη.

Το ίδιο όμως δείχνει να κάνει ξεκάθαρο και η κυβέρνηση στα μεγάλα ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Για λόγους ιστορικούς, γεωγραφικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά κυρίως πολιτικούς, η πόλη αντιμετωπίστηκε σε πολλά ζητήματα από τις κυβερνήσεις με τις διαφορές τους φυσικά και με κάποια ευχάριστα διαλείμματα, ως η πίσω αυλή της Αττικής».

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων ο Χρήστος Βρεττάκος ανέφερε: «Σας καλούμε 9 το πρωί έξω από το ΣΜΑ να ξεκινήσουμε τον αποκλεισμό ο οποίος θα λήξει όταν κυβέρνηση και περιφέρεια αποδεχθούν ότι πρέπει να βγάλουν τελείως από τους σχεδιασμούς τους το Σχιστό.

Ταυτόχρονα, ξεκινάμε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών κάτω από ένα κείμενο που περιγράφει τα ΟΧΙ της πόλης.

Θα περάσουμε από όλα τα σπίτια, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους βουλευτές όλων των κομμάτων ζητώντας να συνυπογράψουν».

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή καταδεικνύει την πλήρη αντίθεση της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την πόλη και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι γειτονιές της Β’ Πειραιά που κατοικούνται από ανθρώπους περήφανους, αγωνιστές του μόχθου και της ζωής που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο προτετελεσμένο περιβαλλοντικό έγκλημα που ενορχηστρώνεται. Αντιθέτως με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε θα κλιμακώσουμε την δράση μας και θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης, την Δευτέρα 25/10 στις 09:00πμ σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ στο Σχιστό.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!