Ξημερώματα Τετάρτης ωρα 1οο 23-6-2021 ο Πιέρ Κουντε πατάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό μετά τον Τικινιο είναι γεγονός
Ο Καμερουνεζος χαφ 26χρονος Πιέρ Κουντέ το μεσημέρι της Τρίτης 22-6-2021 θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Πρώτη φορά ο Ολυμπιακός κάνει τα κουμάντα του πρίν ακόμα ο Μαντί Καμαρά φύγει για την Νάπολη με μεταγραφή πολλών εκατ.ευρώ.Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαιολογημένα τρίβει τα χέρια του διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο διεθνής άσος του Καμερούν ( 20 συμμετοχές ) θα δώσει άλλη ποιότητα στη μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων.

Δεν αποκλείεται όπως ακούμε να είναι και καλύτερος από τον Μαντί Καμαρά ίδωμεν.

 

Η συμφωνία με τη Μάιντς και τον παίκτη έχει ολοκληρωθεί από το Σάββατο (19/6), αλλά οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν να επιλύσουν το ζήτημα με τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς ο Καμερουνέζος μέσος βρίσκεται στην πατρίδα του και λόγω της επιδημίας του κορονοϊού ένα ταξίδι δεν είναι, πλέον, και το πιο εύκολο πράγμα να διευθετηθεί. Λύση, όμως, βρέθηκε και ο διεθνής άσος αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεσημέρι της Τρίτης (22/6). Η πρώτη ενημέρωση των Ερυθρόλευκων έκανε λόγο για άφιξη του ποδοσφαιριστή στις 13:30, αλλά περίπου τρεις ώρες αργότερα ο σύλλογος ενημέρωσε πως ο Κουντού αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα, στις 15:00.

Ο δυναμικός άσος μέτρησε 70 συμμετοχές σε τρεις σεζόν με τη Μάιντς, έχοντας στο ενεργητικό του 4 γκολ και μία ασίστ. Ο 26χρονος (26/7/1995) κεντρικός χαφ είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού πριν από τρία χρόνια, αλλά τότε η Μάιντς είχε δώσει 7.500.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον είχε κάνει δικό της. Με την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν είχε καταγράψει επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα (μέτρησε συμμετοχές στην Κ19 και τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου), ενώ είχε κάνει το αγωνιστικό του ξεπέταγμα τη σεζόν 2017/18 ως δανεικός στη Γρανάδα, μετρώντας 5 γκολ σε 38 συμμετοχές.

Ο Κουντέ είχε συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2022 και εν τέλει η μεταγραφή «έκλεισε» με ένα ποσό που προσεγγίζει το 1.500.000 ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε μία μικρή μείωση από το ετήσιο συμβόλαιο που είχε στη Μάιντς προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Πρωταθλητή Ελλάδας και να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του χωρίς προβλήματα. Ο μέσος από το Καμερούν θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις με το που έρθει στην Ελλάδα και αν όλα πάνε καλά στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι «καθαρών» ετήσιων απολαβών (χωρίς τα μπόνους για ομαδικούς και ατομικούς στόχους) που «αγγίζουν» το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Κουντέ προέρχεται από μία προβληματική σεζόν με τη φανέλα της Μάιντς, όπου είχε και έναν τραυματισμό (και μία εγχείρηση) στο γόνατο (το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), ενώ έχασε τη θέση του στη γερμανική ομάδα μετά την έλευση του Μπο Σβένσον. Ο Καμερουνέζος διεθνής μέτρησε μόλις 11 συμμετοχές και 513 αγωνιστικά λεπτά, ενώ η τελευταία του εμφάνιση καταγράφηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2020, στην εντός έδρας ήττα της Μάιντς από τη Βέρντερ Βρέμης με 1-0. Πάντως, έχει λάβει κανονικά μέρος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής Καμερούν και δεν έχει ιατρικό πρόβλημα. Με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει 20 συμμετοχές και 1 γκολ.

Άλλαξε η ώρα άφιξης του Πιέρ Κουντέ στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ολυμπιακός: Τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/06) αναμένεται στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Καμερουνέζος διεθνής μέσος

Λόγω μηχανικής βλάβης στο αεροπλάνο που επρόκειτο να πάρει για να έρθει στην Ελλάδα ο Πιέρ Κουντέ, θα καθυστερήσει η άφιξη του Καμερουνέζου μέσου για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

[sc name=”hpeiros” ]