Στην Ελλάδα δέκα τα θύματά (Κορωνοϊός)

93χρονη με καρδιολογικό πρόβλημα

Η 1 γυναίκα νεκρή από τον Κορωνοϊό

4 νεκρή σε μία ημέρα από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Κατέληξε γυναίκα 93 ετών με  καρδιολογικό πρόβλημα.

Ηλικιωμένη 93 ετών κατέληξε από τον νέο κορωνοϊό στην Πάτρα.

Είναι το 10 θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα και η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό.

Έπασχε από υποκείμενο καρδιολογικό πρόβλημα

Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν βρισκόταν σε ΜΕΘ. Η άτυχη γυναίκα έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα. «Κόλλησε» και κορωνοϊό και κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δέκα.
Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στους εννέα. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας, 31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισότερα από 7.200 δείγματα. Δεκαεννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι βαριά ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή.

Όλα οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι άνδρες, είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ξεπερνά τα 72 έτη.