Σταύρου: ”’Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν ομάδα”

Το δικό του σχόλιο για την νίκη του Ερμή Κορυδαλλού επί της Δόξας Πειραιά έδωσε ο προπονητής του Ερμή Βασίλης Σταύρου. Ο Σταύρου, μας μίλησε για την εμφάνιση του Ερμή στο πρώτο του παιχνίδι για φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά και για το βάρος που θέλει να δίνει ο ίδιος στις ακαδημίες, γεγονός που μας το τονίζει συνεχώς.

 

Πρώτη νίκη στη σεζόν με buzzer beater στο τέλος. Ένα σχόλιο για την εικόνα της ομάδας σας.

”Δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέτριοι προς κακοί και γι’ αυτό η Δόξα ήταν καλύτερη από μας. Η Δόξα μπήκε δυνατά, καταφέρνοντας να προηγηθεί, σ’ ένα σημείο όπου χάσαμε την ισορροπία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, διορθώσαμε κάποια λάθη που είχαμε κάνει, παρουσιαστήκαμε πολύ διαφορετικοί, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, και παρά το γεγονός οτι ισοφαριστήκαμε, πετύχαμε το γκολ της νίκης έστω και στο 94′, το οποίο ήταν αποτέλεσμα μιας καλής ομαδικής προσπάθειας. Είμαστε μία νέα ομάδα, όπου αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι καινούριοι ενώ έχουμε και ποδοσφαιριστές από την ακαδημία που τώρα αρχίζουν να αποκτούν εμπειρίες σε ανδρικό επίπεδο ”. 

Πόσο σας ταρακούνησε το πρώτο γκολ της Δόξας;

”Μας δυσκόλεψε αρκετά. Πίστευα όμως στην ομάδα μου. Στο ημίχρονο τους είπα στους ποδοσφαιριστές μου να ηρεμήσουν και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Επίσης, καθοριστικό ρόλο είχε η είσοδος του Στιβακτάκη στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, ενώ για άλλη μία φορά χαίρομαι που είχα αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες που είναι γεννηθείς το 2004”.  

Κατά πόσο έτοιμος παρουσιάστηκε ο Ερμής με βάση τη δική σας φιλοσοφία;

”Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν ομάδα, καθώς έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και τραυματίες (Καστρίδης, Σιδηρόπουλος). Γι’ αυτό δεν είχαμε και αρκετές εναλλακτικές για το συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Ποια πράγματα θα θέλατε να διορθώσετε στη πορεία;

”Θέλω να είναι όλα οργανωμένα στην ομάδα. Αν οι ποδοσφαιριστές μου κάνουν 2-3 βασικά πράγματα (εναλλαγή της μπάλας, κίνηση στο χώρο) θα μπορέσουμε να κάνουμε αρκετά πράγματα, τα οποία δεν κάναμε στο παιχνίδι της Δευτέρας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως να ευθύνεται και το άγχος της πρεμιέρας. Πιστεύω οτι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται, ενώ ενδέχεται να κάνουμε και κάποιες προσθήκες ακόμα. Βασικό είναι επίσης να στηρίξουμε τα παιδιά των ακαδημιών με τα οποία έχω δουλέψει από πέρυσι. Αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο σε κάθε ομάδα. Να βγαίνουν παιδιά από την ακαδημία, γιατί αυτοί θα δώσουν το κάτι παραπάνω από τη στιγμή που θα βρίσκονται από μικροί εκεί”.

[sc name=”boukis” ]