Rok Superfinal 2020:Nικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Dmitry Matveev. (Δυο Ελληνικές συμμετοχές)

Η 2η μέρα του Rok Superfinal 2020, του  τελικού  θεσμού με κινητήρες Rok, της Vortex,  με βροχή και ολοκληρώθηκε σε στεγνή πίστα, στη Franciacorta .

Η Νεφέλη Κοσμοπούλου  στην κατηγορία Mini Rok συμμετείχε στο 1ος σκέλος  με βροχή και στο 2ο οδήγησε σε στεγνή βελτιώνοντας τους χρόνους της σε σχέση με τις βρόχινες συνθήκες.

Δεν κατάφερε να κερδίσει θέσεις ώστε να ανέβει στη  κατάταξη των προκριματικών.

Στο βρόχινο σκέλος, ανάμεσα στους 22 οδηγούς νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Dmitry Matveev με σασί Energy.

Η Κοσμοπούλου έφερε το δικό της Energy στην 21η θέση.

Στο 2ο σκέλος, σε στεγνή πίστα, νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Maciej Gladysz με Parolin και η Κοσμοπούλου τερμάτισε στη 19η θέση.

Στη σειρά των προκριματικών της Κοσμοπούλου (43 οδηγοί) στην 1η θέση ολοκλήρωσε τα σκέλη ο Αμερικανός Kai Sorensen με Parolin και η Κοσμοπούλου ολοκλήρωσε στην 42η θέση.

Στη 2η σειρά των προκριματικών (επίσης 43 οδηγοί) πρώτος ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Πολωνός Jan Przyrowski με Parolin.

Στην κατηγορία Expert Plus, o Ιωακείμ Σώης είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει και στα δύο σκέλη σε στεγνές συνθήκες.

Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε 14ος ανάμεσα στους 18 συμμετέχοντες ενώ στο δεύτερο σκέλος υποχώρησε στη 15η θέση έχοντας δεχθεί και δύο διαφορετικές ποινές, 10 συνολικά δευτερολέπτων για λάθος τοποθέτηση του εμπρός προφυλακτήρα και για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στη συνολική κατάταξη ο Σώης ολοκλήρωσε στη 15η θέση ενώ πρώτος ολοκλήρωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατηγορίας, ο Αμερικανός Renato David Jader ο οποίος κέρδισε και τα δύο σκέλη της Παρασκευής.