Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 1-1: Μπλε προβάδισμα πρόκρισης!

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League πήρε η Τσέλσι η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Κρατάει το αήττητο ο Τόμας Τούχελ κόντρα στον Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος δεν τον έχει κερδίσει στα 5 παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση προειδοποιώντας για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό. Ο Βέρνερ βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κουρτουά.

Στο 14′ η Τσέλσι δεν συγχώρησε. Ο Ρούντιγκερ έβγαλε τη μπαλιά από την άμυνα προς τον Πούλισικ, ο οποίος πέρασε ανενόχλητος τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, γράφοντας σε κενή εστία το 0-1 για την Τσέλσι.

Η Ρεάλ προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της με τον άνθρωπο που την έχει ξελασπώσει τόσες φορές φέτος. Τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός των Μαδριλένων έφτασε μία ανάσα από το 1-1 στο 23′ αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μεντί.

Στο 29ο λεπτό όμως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε γιατί είναι από τους καλύτερους της ομάδας του φέτος. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Τσέλσι, ο Μπενζεμά εξασφάλισε λίγο χώρο λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και με ένα γυριστό έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ήταν το 71ο του τέρμα στο Champions League, φτάνοντας τον Ραούλ στην 4η θέση στη σχετική λίστα.

Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Σε αυτό συντέλεσε και το βρεγμένο τερέν του Αλφρέντο Ντι Στέφανο καθώς δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες. Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη λήξη της με τον επαναληπτικό του Stamford Bridge να είναι αμφίρροπος.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (77′ Οντριοθόλα), Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο (77′ Ασένσιο), Μόντριτς, Κρος, Κασεμίρο, Βινίσιους (65′ Αζάρ), Μπενζεμά (90+3′ Ροντρίγκο)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (66′ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Πούλισικ (66′ Ζιγές), Βέρνερ (66′ Χάβερτς)

[sc name=”boukis” ]