Premier League: Ανασκόπηση των τελευταίων αγώνων της χρονιάς (vids)!

3 παιχνίδια διεξήχθησαν σήμερα για την 20η αγωνιστική της Premier League, τα οποία ήταν τα τελευταία για το 2019.

Άρσεναλ-Τσέλσι 1-2

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε η Τσέλσι στο Emirates επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-1, με τους Μπλε να κάνουν ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

Η Άρσεναλ ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 13ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 13ο γκολ του τη φετινή σεζόν.

Οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα έδειχναν ικανοί οτι μπορούν να πάρουν τη νίκη.Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου η Τσέλσι έκανε την αντεπίθεσή της.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 83′, όταν ο Ζορζίνιο έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία μετά από φάουλ που εκτελέστηκε, με τον Λένο να κάνει κάκιστη έξοδο.

Η Τσέλσι έκανε τη μεγάλη ανατροπή 4 λεπτά αργότερα με τον Τόμι Έιμπραχαμ, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση των Λονδρέζων.

Με τη νίκη αυτή, η Τσέλσι βρίσκεται στη θέση με 35 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ θα ξεκινήσει το 2020 από τη 12η θέση με 24 βαθμούς.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς (23′ Μουστάφι), Μέιτλαντ-Νάιλς, Λουίζ, Σάκα, Γκεντουζί, Τορέιρα, Νέλσον, Οζίλ (75′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Τομόρι (59′ Λάμπτεϊ), Ζούμα, Ρούντιγκερ, Έμερσον (34′ Ζορζίνιο), Κόβασιτς 970′ Χάντσον-Οντόι), Καντέ, Αθπιλικουέτα, Μάουντ, Ουίλιαν, Έιμπραχαμ

 

Λίβερπουλ-Γούλβς 1-0

Πολύ σημαντική νίκη πήρε η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε δύσκολα τη Γούλβς με 1-0, παραμένοντας πρώτη και αήττητη στη βαθμολογία, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο (δεν είχε παίξει εκτός έδρας με τη Γουέστ Χαμ, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων).

Από την άλλη πλευρά, η πολύ αξιόμαχη Γούλβς βρίσκεται στην 7η θέση με 30 βαθμούς, όσους έχει και η Τότεναμ.

Δύο μέρες μετά τη πολύ μεγάλη νίκη επί της Σίτι, η Γούλβς παρατάχθηκε χωρίς τους σκόρερς του προηγούμενου παιχνιδιού (Τραορέ, Χιμένεθ, Ντόχερτι), γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε η Λίβερπουλ.

Το γκολ για τους Ρεντς ήρθε στο 42′ με τον Μανέ να σκοράρει από κοντινή απόσταση, γκολ το οποίο ελέγχθηκε και από το VAR, μιας και υπήρχε υποψία για χέρι του Λαλάνα, ο οποίος έκανε την ασίστ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Γούλβς πέτυχε κι αυτή γκολ με τον Νέτο, αλλά δεν μέτρησε λόγω χιλιοστών!

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λίβερπουλ να παραμένει για 50 ματς χωρίς ήττα στο Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League (40 νίκες, 10 ισοπαλίες), με το ρεκόρ να το κρατάει η Τσέλσι με 86 παιχνίδια από το 2004 ως το 2008.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (86′ Μίλνερ), Χέντερσον, Λαλάνα (67′ Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (86′ Οριγκί)

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόντι, Βινάγκρε, Γιόνι Κάστρο, Κίλμαν, Ζοάο Μουτίνιο, Ρουμπέν Νέβες (58′ Σάις), Ντεντόνκερ (58′ Τραορέ), Ζότα (72′ Χιμένες), Νέτο.

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0

Νίκη με 2-0 πήρε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκεται στη θέση με 41 βαθμούς, 14 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πως η Σίτι κυνηγάει ένα μεγάλο θαύμα το 2020, σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η νεοφώτιστη Σέφιλντ τα έχει πάει περίφημα, βρισκόμενη στην θέση με 29 βαθμούς.

Η Σέφιλντ κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Μουσέτ στο 23′, αλλά ο Γάλλος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση όφσαιντ, μετά τη χρήση του VAR.

Από και πέρα, η Σίτι πάτησε το πόδι στο γκάζι, ανοίγοντας το σκορ με τον Αγκουέρο στο 52′.

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε να σκοράρει από τις 2 Νοεμβρίου.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 82′ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ήταν και ο δημιουργός του πρώτου γκολ των ”Πολιτών”.

Ο Βέλγος μέσος διανύει εξαιρετική περίοδο, μιας και φέτος στο πρωτάθλημα έχει μοιράσει 13 ασίστ!

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκαρσία, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα (62′ Γκουντογκάν), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (87′ Ζεσούς), Αγουέρο (81′ Φόντεν).

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Γουάιλντερ): Χέντερσον, Ο’ Κόνελ, Ίγκαν, Μπάσαμ, Στίβενς, Φλεκ, Νόργουντ, Μπέσιτς, Μπάλντοκ, Ρόμπινσον (59′ ΜακΓκόλντρικ), Μουσέ (83′ Σαρπ).


[sc name=”BOUKIS” ]