physiof.gr : Και Κρουστικός Υπέρηχος Φυσικοθεραπείας..

Κρουστικός Υπέρηχος Φυσικοθεραπείας

O Κρουστικός υπέρηχος (κρουστικά κύματα) αποτελούν μια νέα πετυχημένη προσέγγιση στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους.

Πρόκειται για εφαρμογή της -επί χρόνια- δοκιμασμένης μεθόδου της εξωσωματικής λιθοτριψίας στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης. Οι μέχρι τώρα στατιστικές μετά-αναλύσεις των αποτελεσμάτων της μεθόδου αυτής αναδεικνύουν ότι η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία (δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα – ESWT) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε μυοσκελετικές παθήσεις.

Η χρήση των εξωσωματικά παραγόμενων κρουστικών κυμάτων κερδίζει αναγνώριση ανάμεσα στους φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικούς λόγω των καλών κλινικών αποτελεσμάτων αλλά και του μεγάλου αριθμού ενθαρρυντικών μελετών. Πως εφαρμόζεται Η χρήση του κρουστικού υπέρηχου είναι απλή.

Ο φυσικοθεραπευτής εντοπίζει από ποιο σημείο προέρχεται ο πόνος απλώνει Gel στην πάσχουσα περιοχή και χρησιμοποιεί τη συσκευή στους τραυματισμένους ιστούς της περιοχής.

Υπάρχουν ενδείξεις για τις παραμέτρους που πρέπει να είναι ρυθμισμένο το συγκεκριμένο ιατρικό όργανο, αλλά αυτή που επικρατεί στις περισσότερες έρευνες είναι η εξής: Συχνότητα: 8Hz, Χρόνος Θεραπείας: 5 λεπτά, Ερεθίσματα: 2000 Μηχανισμός Δράσης Κρουστικού Υπέρηχου Άμεσα Αποτελέσματα Αναλγησία Τα εγκάρσια ωστικά κύματα: Διεγείρουν τις επιδερμικές ίνες των περιφερειακών νεύρων, που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αποφυγής του πόνου στο οπίσθιο κέρας του νωτιαίου μυελού (θεωρία ελέγχου της Πύλης του Πόνου). Αλλάζουν το τοπικό περιβάλλον των κυττάρων, έτσι ώστε να ελκύονται οι ουσίες που μπλοκάρουν το ερέθισμα του πόνου. Διεγείρουν την έκλυση ενδορφινών, που μειώνουν την τοπική ευαισθησία στον πόνο Μακροχρόνια Αποτελέσματα Τα ωστικά κύματα επηρεάζουν την λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης. Σαν αποτέλεσμα οι αισθητήρες του πόνου δεν παράγουν πλέον σήματα πόνου. Η χρόνια φλεγμονή μετατρέπεται σε οξεία φλεγμονή (που εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται από τον οργανισμό).

Ενεργοποιούνται οι αυτόματοι μηχανισμοί επούλωσης του οργανισμού Ενδείξεις χρησιμοποίησης Κρουστικού Υπέρηχου
· Πόνος στην πτέρνα (πελματιαία απονευρωσίτιδα)
· Πόνος στον ώμο (πέταλο στροφέων)
· Ασβεστοποιός τενοντίτιδα
· Χρόνιες Θλάσεις
· Επικονδυλίτιδα (tennis elbow)
· Σύνδρομο κορυφής της επιγονατίδας (Jumpers Knee)
· Σύνδρομο άκρου κνήμης
· Τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα
· Σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας

Λ.Σαλαμίνος 62  Κερατσίνι
210 400 9621
693 4010 713
f.mountzouris@yahoo.co.uk

Περιμένουμε την επικοινωνία σας για:

* Ραντεβού
* Περιπτώσεις τραυματισμών και άμεσης βοηθείας
* Συμβουλές υγείας
* Σχόλια – Παρατηρήσεις
* Τυχόν απορίες σας

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε

[sc name=”fanis” ]