Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία

Μια από τις πιο δραστήριες εγκληματικές ομάδες εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, που τα τελευταία χρόνια είχε ως πεδίο δράσης τις «πιάτσες του λευκού θανάτου» στον Πειραιά και τα Προάστιά του εξαρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε…. τρεις Έλληνες, ηλικίας από 54 έως 60 χρονών, μια Ελληνίδα 37 ετών και δύο νεαρούς Αλβανούς, 35 και 26 χρονών αντίστοιχα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία.

Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας διακινούσε τα ναρκωτικά στις πιάτσες των εξαρτημένων ατόμων στον Πειραιά, το Πέραμα κα το Κερατσίνι.

Ως αρχηγός της συμμορίας φέρεται να ήταν ένας τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και μια αλλοδαπη η οποία αναζητείται.

Η εγκληματική της δράση υπολογίζεται από τις διωκτικες αρχές ότι ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, αφού σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν πάνω από 550 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών, που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και την αποτροπή της διασποράς των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 14,29 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 27 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 δενδρύλλια κάνναβης και 8 ζυγαριές ακριβείας.