Παρί Σεν Ζερμέν : 3/3 προκρίσεις σε νοκ άουτ με γερμανικές ομάδες.

Πέτυχε  ανατροπή στις καθυστερήσεις με την Αταλάντα και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους 4 του Champions League .

Μέχρι το 90’  έχανε 1-0,  καθώς είχε πολλές ευκαιρίες, τόσο να προηγηθεί, με  το τετ α τετ του Νεϊμάρ μόλις στο 2’, λεπτο όσο και να ισοφαρίσει νωρίτερα το γκολ που δέχθηκε στο 26’.

Στο 41’ ο Νειμάρ αστόχησε σε νέο πιο δύσκολη θέση  ενώ στο τελευταίο μισάωρο και μετά την είσοδο του Εμπαπέ έπαιξε την ιταλική ομάδα μονότερμα.

Εν τέλει, στο 90’ ισοφάρισε με τον Μαρκίνιος λυτρώθηκε ο Νεϊμάρ, δίνοντας την ασίστ και στο 93’ πέτυχε το 2-1 ο Τσούπο-Μοτίνγκ.

Αναγνώρισε τη δόση τύχης της ομάδας του για το χρονικό σημείο που πέτυχε τα γκολ, αλλά χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη ο Τούχελ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είμαστε σε αυτό το σημείο επειδή το αξίζουμε.

Είμαστε πεινασμένοι για την επιτυχία και θέλουμε να ανταμειφθούμε για τη σκληρή δουλειά που έχουμε ρίξει όλη τη σεζόν».

Αγωνιστικά Νέα:

Τα θετικά νέα είναι η επιστροφή από τιμωρία του Ντι Μαρία και ότι ο Εμπαπέ είναι έτοιμος για βασικός.

Τα αρνητικά ο τραυματισμός του κίπερ Νάβας , ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Ρίκο και το ντεφορμάρισμα του Ικάρντι, τον οποίο στήριξε ο Τούχελ, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί βασικός και να περάσει στην τριάδα της επίθεσης ο Ντι Μαρία, με παράλληλη είσοδο του Παρέδες στην ενδεκάδα.

Δύσκολα ο Βεράτι  εκτός ο Κιρζάβα .

Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ρίκο – Μπερνάτ, Κιμπεμπέ, Τ. Σίλβα, Κέρερ – Γκεγιέ, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία – Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ικάρντι (Παρέδες)

Δεύτερη παρουσία στους «4» (η προηγούμενη το 1995)

5 συνολικά παρουσίες σε ευρωπαϊκό ημιτελικό (2 προκρίσεις)

2-1-5 το ρεκόρ της επί πορτογαλικού εδάφους

3-1-5 το ρεκόρ της κόντρα σε γερμανικές ομάδες

3/3 προκρίσεις σε νοκ άουτ με γερμανικές ομάδες

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Τηλ. Μετάδοση: Cosmote Sports 1 HD
Καιρός: 17oC Αίθριος

Σχόλια: «Μονός» ημιτελικός. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τη λήξη του 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού Λυών – Μπάγερν.

Κεκλεισμένων των θυρών, με VAR.