Παραδίδεται ανακαινισμένο το Θεμιστόκλειο Στάδιο προς τους δημότες (Θα δοθεί από τη Δευτέρα )

Ανακαινισμένο Θεμιστόκλειο Στάδιο  παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, ενώ η χρήση του προς τον κοσμο  θα δοθεί από τη Δευτέρα.

Το έργο του ιστορικού «Θεμιστόκλειου», έπειτα από την τεχνικής μελέτης από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται, ότι το έργο περιελάμβανε την πλήρη ανακατασκευή του στίβου, του γηπέδου μπάσκετ και των δύο κτιρίων του σταδίου, ενώ με παρεμβάσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝ ανακατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια και αντικαταστάθηκαν όλοι οι προβολείς του σταδίου. Σημειώνεται ότι το Θεμιστόκλειο Στάδιο θα είναι ανοικτό από τις 7:00 έως τις 22:00 και θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση.

«Η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πειραιά από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Υπογράμμισε ότι το στάδιο θα εξυπηρετεί για άθληση εκατοντάδες πολίτες, καθημερινά, ενώ ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει βάλει ως στόχο, το 2020 να προσπαθήσει να βρει χώρους προκειμένου να δημιουργηθούν γήπεδα για τον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση.
Άλλη μια δέσμευση γίνεται πράξη
«Η ανακατασκευή του ιστορικού Θεμιστόκλειου Σταδίου είναι μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής, η οποία γίνεται πράξη. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που υλοποιήθηκε με μελέτη του Δήμου και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα διαθέτει πλέον έναν σύγχρονο και ασφαλή αθλητικό πολυχώρο, λέγοντας πως η ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των Πειραιωτών και των κατοίκων της περιοχής, καθώς επί πολλά χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες παρεμβάσεις στον χώρο.

Σημείωσε επίσης, ότι έγινε μια συγκροτημένη και συστηματική προσπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, καθώς και να δημιουργηθούν νέες.

Θα έχει 24ωρη φύλαξη
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και να το προστατεύσουμε, προκειμένου να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να το χαίρονται καθημερινά οι Πειραιώτες.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε ότι τη Δευτέρα το πρωί παραδίδεται στους Πειραιώτες ένας σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος στίβος, με γήπεδο μπάσκετ, με καινούργια αίθουσα μπαλέτου και ρυθμικής γυμναστικής και άλλες υποδομές. Ο κ. Βουράκης επεσήμανε ότι μετά από αρκετά χρόνια ο κλασικός αθλητισμός, έχει πλέον «σπίτι» στην πόλη, δωρεάν για όλους. Τόνισε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τους δημότες και για τις ομάδες.