Πανναξιακός-Προοδευτική 1-2: ”Καθάρισε” την υπόθεση παραμονή

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Σαπαλίδη ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, η Προοδευτική πέρασε από τη Νάξο με 1-2 επί του τοπικού Πανναξιακού στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το συγκρότημα του Αντώνη Καλαμάκη ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ανοίγοντας το σκορ στο 27ο λεπτό. Ο Νέρες έκανε τη σέντρα προς τον Σαπαλίδη ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με πλασέ διαμόρφωσε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν φτάνοντας μία ανάσα από το 0-2 στο 35′. Ο Σαπαλίδης μετά από ατομική ενέργεια έστρωσε στον Μακρυγιαννάκη ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, οι οποίοι έπαιξαν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι μετά τις 18/4 λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά τόσο το σουτ του Βαθρακοκοίλη στο 42′, όσο και η κεφαλιά του Μαναριώτη στο 61′ δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Η Προοδευτική ήθελε να βάλει και ένα δεύτερο τέρμα ώστε να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Στο 68ο λεπτό το γυριστό του Σαπαλίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου, ενώ στο 72ο λεπτό ούτε ο Νέρες, ούτε ο Σαπαλίδης βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στην πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Τζανιδάκη.

Ο κινητικότατος επιθετικός των Βυσσινί κατάφερε τελικά να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 75ο λεπτό του αγώνα. Ο Ανεβλαβής έκανε το λάθος, ο Νέρες έκλεψε, έβγαλε για δεύτερη φορά την τελική πάσα και ο Σαπαλίδης πέτυχε το 0-2 ξανά με πλασέ.

Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι νησιώτες ήταν να μειώσουν σε 1-2 με κεφαλιά του Μαναριώτη στο 89΄ μετά από σέντρα του Ζανελάρι.

Με τη νίκη αυτή η Προοδευτική έπιασε τον Χαραυγιακό στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς, ”κλειώνοντας” ουσιαστικά την παρουσία τους στη Γ’ Εθνική και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανναξιακός βρίσκεται στην 8η θέση με 6 βαθμούς. έναν περισσότερο από τον Εθνικό ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πανναξιακός (Γιώργος Προμπονάς) Παπαδόπουλος, Πρεβολής, Ανεβλαβής, Κωστόπουλος, Πιτταράς, Ζαχαριουδάκης, Βαθρακοκοίλης (77′ Ζανελάρη), Καφετζής (46′ Σέμε), Κύρτσος (46′ Κόντι), Τσουρής (46′ Γκούφας), Πλαστουργός (46′ Μαναριώτης).

Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης) Τσουκαλάς, Αποστόλου, Ρούμπο, Στεφανής, Μαούνης, Παλάτσιος, Μακρυγιαννάκης (64′ Γριζανίτης), Γκόγκα, Σαπαλίδης, Θεοδωρίδης (70′ Τζανιδάκης), Νέρες (82′ Σπανός).

Τέλος η διοίκηση της Προοδευτικής ευχαρίστησε την ομάδα της Νάξου για τη φιλοξενία, ενώ παράλληλα ανέφερε πως ο χρηματοδότης της ομάδας Γιώργος Μαλαδάκης μοίρασε πριμ στους παίκτες για το διπλό που πέτυχαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

” πρόεδρος και το Δ. Συμβούλιο της ομάδος μας ευχαριστεί την ομάδα ΤΟΥ ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ για την άριστη φιλοξενία και τους εύχεται καλή συνέχεια. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΔΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΊΡΑΣΕ ΠΡΙΜ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΗΣ.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΌΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΊΜΑΣΤΕ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΚΑΙ ΤΙΜΆΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ. ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΑΚΌΜΗ ΜΊΑ ΦΟΡΆ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΧΟΥΡΣΑΛΑ ΝΙΚΟ”.

[sc name=”fanis” ]