Πανιώνιος: “Εφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Θανάσης Ιντζόγλου Δείτε(φωτό)

 

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Θανάσης Ιντζόγλου σε ηλικία 75 ετών “εφυγε” χθες από τη ζωή. Από τους μεγαλύτερους σκόρερ του Πανιωνίου όλων των εποχών αριστεροπόδαρος σπεσιαλίστας των πέναλτι άριστη τεχνική κατάρτιση και από τα καλύτερα παιδια της ομάδος των Κυανέρυθρων.

Ο Θανάσης Ιντζόγλου ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανιωνίου από το 1962 έως το 1976. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1971 και κατετάγη δεύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το βαλκανικό κύπελλο. Επίσης κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Α’ Εθνικής δύο χρονιές, το 1967-68 με 24 γκολ και το 1976-77 με 22 γκολ.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, «Πάνθηρες», τον αποχαιρέτησαν με ανακοίνωσή τους: «Καλό ταξίδι μεγάλε Θανάση, το άστρο σου θα λάμπει πάντα, οδηγός όλων εκείνων που επιλέγουν τον Πανιώνιο ως ομάδα για τα ιδανικά και τις αξίες της».

Γεννημένος το 1945, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Χαλκηδόνα Νίκαιας. Αγωνιζόταν στην επίθεση, συνήθως στη θέση του αριστερού χαφ. Σπουδαίος διεθνής ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο αδερφός του, ο Μπάμπης Ιντζόγλου. Από τη Χαλκηδόνα μεταπήδησε στον Πανιώνιο στον οποίο έμεινε για 14 ολόκληρα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1968 ως το 1977 είχε 22 συνεχόμενα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι. Το σερί του σταμάτησε στις 15 Μαΐου 1977 στο ματς Παναιτωλικός-Εθνικός: 3-2.

Ήταν στέλεχος της πιθανότατα καλύτερης ομάδας των Νεοσμυρνιωτών, αυτής του 1970-71, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 83 βαθμούς. Επίσης, ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο το 1971, όπως και την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης την ίδια χρονιά. Ο Ιντζόγλου μάλιστα είχε σκοράρει απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά τον Πανιώνιο πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό στον οποίο παρέμεινε δύο χρόνια. Τη σεζόν 1978-79 έκλεισε την καριέρα του στην Κόρινθο, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου Β΄ Εθνικής και την άνοδο στην Α΄ εθνική και παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 γκολ.

Υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ελλάδος, τόσο σε επίπεδο Ελπίδων όσο και ανδρών. Με τη μικρότερη ομάδα συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1969 στη Ρουμανία, όπου η ελληνική ομάδα πήρε την πρώτη θέση. Στις 28/5/1969 σε φιλικό με το Ισραήλ σκόραρε με πέναλτι το μοναδικό γκολ της ομάδας (σκορ: 1-3). Ο Θανάσης Ιντζόγλου υπήρξε τέσσερις φορές διεθνής με την εθνική ομάδα. Οι πρώτες τρεις ήταν τον Ιούλιο του 1969 στην περιοδεία της εθνικής στην Αυστραλία, εναντίον της τοπικής ομάδας: στις 19, 23 και 27 Ιουλίου (σκορ: 0-1, 2-2, 2-0, αντίστοιχα). Μάλιστα, στον δεύτερο αγώνα (23/7) σημειώθηκε το μοναδικό ρεκόρ να συμμετέχουν πέντε παίκτες του Πανιωνίου σε όλο το ματς.

[sc name=”bitros” ]