Ολυμπιακός: Όλα τα φώτα στους Ζωσημάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ρίξει όλο το βάρος και την προσοχή του στο σημερινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει τους λόγους του

Ο Ολυμπιακός είναι πίσω στην βαθμολογία ένα βαθμό από τον ΠΑΟΚ και αυτό δεν του αρέσει καθόλου.

Την επόμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα κατέβει στο Καραϊσκάκη και σε περίπτωση νέας γκέλας στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός θα μπει νωρίς σε περιπέτειες.

Ένα ματς Europa League αυτό στην Φρανκφούρτη με την Αϊντραχτ έχει περισσότερη λάμψη και αίγλη, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση κανείς δεν ασχολείται δεν έχει στο μυαλό του το ματς της Πέμπτης (21-10) στην Φρανκφούρτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη στα Γιάννενα. Άλλωστε, ο ΠΑΣ δεν είναι και ομάδα που επί θητείας Πέδρο Μαρτίνς στον κόκκινο πάγκο είναι και τόσο… φιλόξενη.

Τρεις φορές έχει επισκεφθεί ο Πορτογάλος τεχνικός τα Γιάννενα και ισάριθμες φορές ζορίστηκε αρκετά η ομάδα του. Την πρώτη φορά κέρδισε 2-1 τη σεζόν 2018-19, ενώ το 2020-21 έφερε δύο ισοπαλίες (1-1) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα, και τις δύο φορές βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ! ;Eχει «καεί στο χυλό» ο Πορτογάλος και για αυτόν τον λόγο κρατάει στην… τσίτα τους ποδοσφαιριστές του τα τελευταία 24ωρα. Το 2019-20 ο ΠΑΣ έπαιζε στη Β’ Εθνική.

Δεν είναι όμως μόνο το παρελθόν που κρατάει τον Μαρτίνς σε εγρήγορση. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις, οι Γιαννιώτες και οι πρωταθλητές έχουν την καλύτερη άμυνα της Σούπερ Λίγκας (μόλις 2 γκολ παθητικό).

Αυτό που θέλει ο Μαρτίνς δεν είναι τίποτα άλλο από το να κατακτηθεί το τρίποντο με κάθε τρόπο, έτσι ώστε σε επτά βράδια να μην υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ με -3 ή -4 βαθμούς από το -1 που βρίσκεται τώρα.

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ως οργανισμός ο Ολυμπιακός δεν είναι από αυτούς που συνηθίζουν να φέρνουν δύο σερί γκέλες. Μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από το 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ είναι η ομάδα που πήρε το τρίποντο μέσα στην Τούμπα και κέρδισε τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός. Ακόμα και αυτά τα δύο αποτέλεσμα αρκούν για να επικρατεί εγρήγορση στις τάξεις των Πειραιωτών ενόψει της πιο δύσκολης εκτός έδρας αποστολής τους έως τώρα στο πρωτάθλημα. Και κυρίως να μην υπάρξει η οποιαδήποτε υποψία συζήτησης για την Φρανκφούρτη.

[sc name=”hpeiros” ][/sc]