Ολυμπιακός: Για 20η φορά στους Ομίλους του Champions League Δείτε(φωτό)(βίντεο)

 

O Oλυμπιακός 0-0 με την Ομόνοια στη Λευκωσία λόγω Φαμπιάνο και υπερεκτίμησης της Ομόνοιας. Τεράστια η διαφορά ποιότητας Ολυμπιακού – Ομόνοιας και στα δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Ο Φαμπιάνο σε 5 περιπτώσεις κράτησε την ομόνοια μόνος του να μην δεχθεί γκολ.
Η Ομόνοια μετά το 60″ είχε παραδοθεί στις ορέξεις των παικτών του Ολυμπιακού και σε κάθε δυό τρία λεπτά ο Ολυμπιακός έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Ο Μαρτίνς δεν είχε κανένα λόγο από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου να παίζει μέχρι το 91″ με τρία αμυντικά χαφ. Η Ομόνοια δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

 

Περιμέναμε ο προπονητης του Ολυμπιακού να κάνει το ίδιο όπως έκανε και στα άλλα ματς νωρίς τις αλλαγές γύρω στο 60″ να έβαζε Φορτούνη και Μασούρα μαζί και ο Ολυμπιακός να παίρνει και τη νίκη ακόμα και πέρα από την πρόκριση θα έδινε περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα.

Ο πρώτος παίκτης του γηπέδου για μια ακόμα φορά ο βιονικός Μαντί Καμαρά τον ακολούθησε ο Βαλμπουενά αλλά του έλειπε ο παρτενέρ του, δεν είχε σωστές βοήθειες από το Ρατζέλοβιτς που ήταν απόψε στατικός δεν έκανε τις γνωστές εφορμήσεις γυρνούσε την μπάλα πίσω δεν ξέρουμε αν είχε τέτοιες εντολές από τον προπονητή του, αλλά και πολλοί παίκτες το ίδιο έκαναν στο πρώτο ημίχρονο κυρίως.

Από το Μπα δεν θα περιμέναμε δυο γκέλες απόψε και τον κάλυψε ο Σεμέδο που ήταν ο ηγέτης στην άμυνα όπως και ο Σα όταν χρειάστηκε αν και δεν είχε μεγάλη πίεση. Ο Χολέμπας μεγάλη εμφάνιση απόψε έκανε το καλύτερο του παιχνίδι θύμισε τον παλιό Χολέμπας.

Για τον Εμβιλά δεν μπορώ να πω ότι υστέρησε ήταν καλός όπως δεν παίρνει ακόμα πρωτοβουλίες αφού θεωρείται μεγάλο όνομα με συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Ακούγονται πάρα πολλά ότι θα φύγουν για άλλες πολιτείες οι Σα, Σεμέδο, Καμαρά, μα είναι ο κορμός της άμυνας του Ολυμπιακού αν φύγουν.

Το ματς

Ο πρώτος που απείλησε πραγματικά ήταν ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί στο 5’, όταν βγήκε απέναντι από τον Φαμπιάνο και δεν μπόρεσε να τον «τρυπήσει» στην κλειστή του γωνία. Η καλύτερη στιγμή του στον αγώνα σημειώθηκε, ωστόσο, στο 18’ με τον Καμαρά να παίρνει μετά το λάθος του Λανγκ και να μοιράζει στον Ραντζέλοβιτς που αστόχησε με εξωτερικό φάλτσο, σε μια φάση που θύμισε κάπως το γκολ του στον τελικό του Κυπέλλου.

Κι η Ομόνοια είχε δύο καλές φάσεις. Στη μια ειδικά καρδιοχτύπησαν οι Πειραιώτες κι οι φίλαθλοι τους. Η πρώτη ήρθε στο 11’ με κόρνερ σε του Τζιωνή που ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, με τον Λούφτνερ να νικάει την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά όχι και τον Σα, αφού αστόχησε για λίγο. Η «φωτιά» λίγο έλειψε να ανάψει στο 33’, με τον Μπα να βρίσκει αέρα, την μπάλα να στρώνεται στον Μποτεάκ, που είδε τον Σεμέδο να του παίρνει την… μπουκιά απ’ το στόμα.

Ακόμα πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού ήταν το δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός ήταν στα δικά του «θέλω», εκτός από το φάουλ του Μποτεάκ στο 46’ δεν υπήρξε φάση για να τους ανησυχήσει σε αυτό το διάστημα. Κατάφεραν έτσι να ροκανίσουν χρόνο, έχοντας παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο σε σημαντικό κομμάτι του ημιχρόνου. Μάλιστα, μετά το 60’ βγήκαν πιο μπροστά, πίεσαν τους γηπεδούχους, που κυνηγούσαν το σκορ (αφού είχαν στην πλάτη τους το 2-0 από το Φάληρο), αλλά αυτός που κυνηγούσε το γκολ ήταν ο Ολυμπιακός.

Λίγο έλειψε να υπάρξει game over από το 65’, με τον Ελ Αραμπί να βλέπει την μπάλα να του στρώνεται και να αδειάζει τον αντίπαλό του, αλλά να μην καταφέρνει να δράσει ακαριαία ώστε να εκτελέσει, ενώ ο Ραντζέλοβιτς που το έκανε νικήθηκε από τον Φαμπιάνο. Θα περίμενε κανείς ότι σε εκείνο το σημείο η Ομόνοια θα έπαιζε την τελευταία της… ζαριά. Αφού ειδικά μετά τη διπλή αλλαγή (Κακουλής αντί Ντουρίς και Ασάντε αντί Παπουλή) του Μπεργκ, που είχε ως σκοπό να κάνει πολύ πιο επιθετική την ομάδα του.

Αμ δε! ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο πολύ καλές φάσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ οι Κύπριοι παραδόθηκαν ουσιαστικά σε αυτό το διάστημα. Έδειξαν να μην το πιστεύουν, να μην έχουν σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα, ενώ δεν παρουσίασαν κάποια έμπνευση ώστε να ανατρέψουν τα δεδομένα. Θα μπορούσε μάλιστα η ομάδα του Μαρτίνς να φύγει και με τη νίκη από το ματς. Αφού η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε προ του Ρανζτέλοβιτς στο γύρισμα του Ελ Αραμπί, ενώ ο πολύ καλός και πάλι Φαμπιάνο είπε «όχι» στον Μασούρα στο 82’, στερώντας από τους Πειραιώτες το «2×2» κόντρα στο «τριφύλλι».

Οι συνθέσεις

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιόνης, Παπουλής (70′ Ασάντες), Ντούρις (70′ Κακουλής), Μποτεάκ.

Στον πάγκο έμειναν: Κυριακίδης, Κίκο, Σενέ, Μαυρίας, Λοϊζου

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (90’+1′ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75′ Μασούρας), Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Χασάν, Μπρούνο και Σισέ

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ.
Βοηθοί: Πάου Σεμπριάν Ντεβίς και Ρομπέρτο Ντίας Πέρεθ ντε Παλομάρ
Τέταρτος: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο
VAR: Αλεχάνδρο Χοσέ Ερνάντεθ AVAR: Ρικάρντο ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα.
Παρατηρητής διαιτησίας: Αλέν Αμέρ

[sc name=”bitros” ]