Ολυμπιακός : Δεν κατάφερε να φύγει με νικη από το Ντραγκάο  ηττήθηκε με 2-0.

Έχασε το ματς ο Ολυμπιακός, κέρδισε τις εντυπώσεις

O Ολυμπιακός  κατά διαστήματα ήταν καλύτερος από την Πόρτο, δεν κατάφερε να φύγει με νικη από το Ντραγκάο  ηττήθηκε με 2-0  στην  2η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Champions League.

Τα γκολ τα  πέτυχαν ο Βιέϊρα στο 11ο λεπτό και ο Ολιβέιρα στο 85’.

Ολυμπιακός και Πόρτο ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς, πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε στη Γαλλία της Μαρσέιγ, και έχει 6 βαθμούς,.

Η Μαρσέιγ έμεινε τελευταία χωρίς βαθμό.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλύτερη η Πόρτο βρήκε δίχτυα στο 11ο λεπτό από ανέλπιστο τρόπο.

Από λάθος του Μπουχαλάκη η μπάλα κόντραρε στα πόδια του, ο Εμβιλά δεν μπόρεσε να διώξει και ο Φάμπιο Βιέϊρα με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 28’ όταν ο Ολιβέιρα πέρασε κάθετη στον Μαρεγκά αλλά ο Σα πρόλαβε και έκανε έξοδο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει με΄τα ατο πρώτο ημίωρο και στο 40’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Βαλμπουενά που πλάσαρε από κοντά αλλά ο Εμπεμπά έδιωξε με κεφαλιά στη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος ανήκε μέχρι το 70ο λεπτό εξ ολοκλήρου στους παίχτες του Πέδρο Μαρτίνς που έκλεισαν τη Πόρτο στο μισό γήπεδο και πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση χάνοντας μερικές πολύ καλές ευκαιρίες.

Στο 52’ με σέντρα του Βαλμπουενά και σουτ στη κίνηση του Ραντζέλοβιτς ο Μαρτσεσίν απέκρουσε κρατώντας τη μηδέν στην εστία του, στη πιο μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να φέρει στα ίσα το ματς.

Οι γηπεδούχοι ξαναβγήκαν στην επίθεση στα τελευταία 20 λεπτά και απείλησαν με σουτ του Ολιβέιρα έξω από τη περιοχή στο 78’, όμως στο 85’ από γύρισμα του Μαρενγκά στο ύψος του πέναλτι Ολιβέιρα με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Χασάν που βρέθηκε τετ α τετ αλλά το σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρτσεσίν.

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίεμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κορόνα, Ουρίμπε, Μαναφά – Φορτούνης

ΠΟΡΤΟ (Σ. Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89’ Μπαρό), Ουρίμπε, Οτάβιο (69’ Γκρούγιτς), Κορόνα (69’ Εβανίλσον), Φάμπιο Βιέιρα (63’ Νακατζίμα), Μαρεγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Εμβιλά, Μασούρας (53’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Αραμπί.