Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός από το 67¨ νίκησε άνετα τον Ατρόμητο 2-0

Ολυμπιακός: Προπονητής Πέδρο Μαρτίνς  1  Σα  14 Ομάρ  3  Σεμέδο, 34  Αβραάμ Παπαδόπουλος, 21  Τσιμίκας, 8 Γκιλιέρμε, 5 Μπουχαλάκης, 2 Σουντανί, 11 Έλ Αραμπί,  10 Ποντένσε, 16  Μασούρας
Αναπληρωματικοί:
16  Αλλέν  10  Ποντένσε,  9 Γκερέρο, 14   20 Μεριά  6 Μπενζιά 4 Καμαρά, 35 Τοροσίδης
Ατρόμητος  Αθηνών:  Προπονητής  Γιάννης Αναστασίου  16 MEGYERI  3 ΚΑΤΡΑΝΗΣ 4  ΓΟΥΤΑΣ 6 ΧΑΡΙΣΗΣ 9  ΜΑΝΟΥΣΟΣ 12 GALO 20 ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ 21  ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ 27 ΝΤΑΒΙΩΤΗΣ 44 ΡΙΣΒΑΝΗΣ 55 TALIOOCHA
Αναπληρωματικοί: 35 ΜΑΝΔΑΣ 7 ROSA 8 UMBIDES 10  NSIKULU 19 ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ  28 ΝΑΤΣΟΣ 29 ΣΤΡΟΥΓΓΗΣ
Διαιτητής  ΣΚΟΥΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ   ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα με την Μπάγιερν με 2-0 στο Μόναχο για το Champions League ήταν επόμενο να κατέβει με φούλ επίθεση με Σουντανί και Έλ Αραμπί  και με αλλαγές στην ενδεκάδα του. Ο Ποντένσε σήμερα ήταν ο mvp του αγώνος πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με ατομική προσπάθεια στο 60¨ και σε δύο λεπτά στο 62¨ ο Σουντανί με όμορφη πάσα του Μπουχαλάκη πέτυχε το 2-0.
Στο 67¨ σε μια αντεπίθεση του Ατρομήτου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με μια ηρωϊκή προσπάθεια ενέτρεψε τον .Νταβιώτη, και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Διαιτητή Σκουλά. Ο Ολυμπιακός ήταν βέβαιο ότι θα έβαζε κι άλλα γκολ αν δεν έμενε με 10 παίκτες για 33 λεπτά. Ο Τσιμίκας από αριστερά ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας με τις περισσότερες σέντρες, επίσης ο Σουντανί μας έδειξε και σήμερα πόσο σπουδαίος παίκτης είναι πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ.
Ο Ολυμπιακός σκαρφάλωσε ξανά στην πρώτη θέση αφήνοντας τον ΠΑΟΚ δυο βαθμούς πίσω, με την διακοπή του πρωταθλήματος θα ανασυνταχθεί καλύτερα για την συνέχεια ελπίζοντας να ενισχυθεί ξανά με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Να πω δυο λόγια για τα λίγα λεπτά που έπαιξε ο Λοβέρα ήταν ιδιαίτερα πολύ καλός και αρχίζει να προσαρμόζεται στην ομάδα και τον βλέπω να είναι έτοιμος για φανέλα βασικού.
Το ματς

 

Στο 9’ Τσιμίκας και Μπουχαλάκης συνδυάστηκαν όμορφα, με τον δεύτερο να σουτάρει από διαγώνια θέση και τον Μέγιερι να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο 11’ ο Ούγγρος γκολκίπερ ήταν ξανά σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του Σουντανί. Ο Ατρόμητος δημιούργησε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του στο 12’, όταν ο Γαρουφαλιάς έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο και ο Σα απέκρουσε. Οι Πειραιώτες είχαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή στο 17’, με τον Μασούρα να τροφοδοτείται από τον Ελ Αραμπί, να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να αστοχεί με διαγώνιο πλασέ.

Ο Ολυμπιακός έσφιξε τον κλοιό γύρω από τα καρέ του Ατρομήτου φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή με συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισε. Παρ’ όλα αυτά, οι στημένες φάσεις, που κατά κύριο λόγο εκτελούσε ο Μασούρας, δεν είχαν αποτέλεσμα αφού οι παίκτες του Ατρομήτου αμύνονταν εξαιρετικά. Ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού από κόρνερ, και τελευταία του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 35’ έπειτα από φάση διαρκείας, που υποχρέωσε τον Μέγιερι σε σπουδαία επέμβαση.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε πιο νωθρά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως «καθάρισε» το ματς με ένα επιθετικό ξέσπασμα που απέφερε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά. Στο 60’ ο Μπουχαλάκης πάσαρε στον Ποντένσε, αυτός γύρισε το σώμα του και σούταρε με το αριστερό, με τη μπάλα να κοντράρει στον Γούτα και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Πριν ο Ατρόμητος προλάβει να συνέλθει από το πρώτο γκολ, οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο στο 62’, όταν ο Ελ Αραμπί γύρισε την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή για τον Σουντανί και αυτός νίκησε τον Μέγιερι με πλασέ στην κίνηση για το 2-0. Μάλιστα, ο Αλγερινός παραλίγο να πετύχει κι άλλο γκολ στο 64’, με την μπάλα να κοντράρει έπειτα από κοντινό σουτ που επιχείρησε και να φεύγει ελάχιστα έξω.

Το ματς έδειχνε να έχει «κλειδώσει» για τον Ολυμπιακό, αλλά τα πράγματα έδειξαν να «στραβώνουν» στο 67’, καθώς ο Παπαδόπουλος έκανε σκληρό φάουλ στον Νταβιώτη, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε!

Ο Ατρόμητος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 71’, όταν ο Ταλόσα δεν πλάσαρε όντας σε τετ α τετ με τον Μέγιερι, αλλά έκανε λάθος πάσα και οι αμυντικοί απομάκρυναν. Παρά τις αλλαγές του Αναστασίου, οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου σε καμία περίπτωση και ηττήθηκαν με 2-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταίο διάστημα, ο Ντάνιελ Ποντένσε παρουσιάζεται… βιονικός και «μιλά» στα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, όπως έκανε και σήμερα με το γκολ που πέτυχε στο 60’. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, κυριαρχώντας στον χώρο του κέντρου, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση που οδήγησε στο 1-0.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Παπαδόπουλο, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Τσιμίκα. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε. Ο Μασούρας κινήθηκε στα αριστερά, ο Ποντένσε στα δεξιά και ο Σουντανί πίσω από τον σέντερ φορ, Ελ Αραμπί.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και ο Ατρόμητος του Γιάννη Αναστασίου. Τερματοφύλακας ο Μέγιερι, με τετράδα στην άμυνα τους Γκάλο, Γούτα, Ρισβάνη και Κατράνη, από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο του άξονα συνέθεσαν οι Χαρίσης και Γαρουφαλιάς, έχοντας μπροστά τους τον Νταβιώτη. Στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Μανούσος, στο αριστερό ο Ταλόσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ποντένσε στο 60’ που εμπεριείχε αρκετή δόση τύχης, έλυσε τον… γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε μπλοκαριστεί για τα καλά από την αντίπαλη άμυνα και έδειχνε να μην έχει τις εμπνεύσεις για να απειλήσει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Εμμανουήλ Σκουλά, που σωστά έδειξε απέβαλλε τον Παπαδόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67’.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιλιεέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (56’ Λοβέρα), Σουντανί (81’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί (70’ Μεριά).

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Γούτας, Ρισβάνης, Χαρίσης, Γαρουφαλιάς, Γκάλο, Ταλόσα (76’ Ενσικουλού), Κατράνης, Μανούσος (82’ Ρόσα), Νταβιώτης (69’ Νάτσος), Γιακουμάκης.

[sc name=”BITROS”]