O Ολυμπιακός σαρωτικός στο Β ημίχρονο νίκησε την ΑΕΚ 2-0

Απόψε ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του Ματιέ Βαλμπουενά τον τρομερό Μαντί Καμαρά. Ήταν η αποκάλυψη του αγώνος ταχύτατος μπαλαδόρος δυνατός σαν το ατσάλι. Ο Καμαρά απόψε ήταν το κάτι άλλο, και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού. Η νέα του θέση αυτή του 10 ριού του πάει γάντι και του αρέσει. Έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ το δεύτερο από υπέροχο συνδυασμό Μασούρα στον Ποντένσε και ο κοντός έδωσε στον Καμαρά πάσα λουκούμι πάρε και βάλε γίγαντα Καμαρά έπιασε έξω από την περιοχή ένα φοβερό σούτ με φάλτσο στην δεξιά γωνία παραθυράκι του Τσιντώτα δοκάρι και μέσα.

Είχε προηγηθεί στο 9 λεπτό το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με προβολή του Σεμέδο που πανηγυρίστηκε με ένα παράξενο τρόπο θα το δείτε σε φωτογραφία με καθιστικό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πολλές και γρήγορες επιθέσεις όμως ο Σεμέδο μόλις στο 2 λεπτό αναγκάστηκε να κρατήσει με τα χέρια τον Αλμπάνη νομίζω και να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

Στο 25 λεπτό ο Έλ Αραμπί έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ έκλεψε την μπάλα με ένα τρόπο αλλά Πελέ μπήκε στην περιοχή έκανε την τελευταία προσποίηση και πλάσαρε τον Τσιντώτα. Τέτοιες κινήσεις τις βλέπουμε από πολύ μεγάλους παίκτες και ο Έλ Αραμπί έιναι μεγάλος παίκτης. Το γκόλ βέβαια ακυρώθηκε από το VAR στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα από ψηλά κατέβηκε και ακούμπησε στα μαζεμένα χέρια του Γκιγιέρμε δεν έχει σημασία ο κόσμος και ο Έλ Αραμπί το γκολ πανηγυρίστηκε σαν κανονικό γκολ και ακυρώθηκε μετά από 3 λεπτά.

Στο Β ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα καλύτερος υπήρχαν στιγμές που στο κέντρο του γηπέδου ζωγράφιζαν με την μπάλα οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, και Μαντί Καμαρά. Εγώ από ότι κατάλαβα ο Καμαρά απελευθερώθηκε από τα αμυντικά του καθήκοντα την δουλειά αυτή την έκαναν ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη, και ήταν ελεύθερος να παρουσιάσει τις μεγάλες του αρετές στο να φτιάχνει παιχνίδι αλλά και να σκοράρει.  Ο Αβραάμ απόψε ήταν ένας έφηβος χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος άξιος παρτενέρ του Σεμέδο όπως ήταν παλαιότερα παρτενέρ του Μέλμπερκ. Απόψε χαρήκαμε έναν Ολυμπιακό όπως τον ονειρευόμαστε κανένας παίκτης δεν υστέρησε. Ο Ποντένσε με τον Σουντανί υπέροχοι και ο Έλ Αραμπί συνεπής με το γκολ σε κάθε παιχνίδι άσχετα αν κακώς ακυρώθηκε. Στα λίγα λεπτά που έπαιξαν Μασούρας Γκερέρο Λοβέρα προσπάθησαν για το καλύτερο.

Το ματς σε λεπτομέρειες

Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν οι δύο «μονομάχοι» στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα, έχοντας και την ώθηση (όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις) τη δύναμη της έδρας και θέλησε να στριμώξει με το «καλημέρα» τον αντίπαλό του, έχοντας πολύ ψηλά τις γραμμές του. Ίσως και υπερβολικά ψηλά. Από την άλλη η ΑΕΚ, θέλησε να μείνει πίσω στην αρχή, να προστατέψει την άμυνά της, ώστε να περάσει χωρίς απώλειες το πρώτο διάστημα. Με σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στην κόντρα στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, ήταν αυτή που έκανε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση. Ωστόσο, ο Σεμέδο «θυσίασε» στο 2’ μια κίτρινη κάρτα με φάουλ από τα αριστερά σε μπούκα του Αλμπάνη.

Η ομάδα που πέτυχε τον πρώτο της στόχο ήταν αυτή του Πειραιά, αφού έκανε το 1-0 στο 9’, όταν ο Ελ Αραμπί έστρωσε μέσα στην περιοχή στον Σουντανί που έπιασε σουτ και ο Σεμέδο σιγούρεψε το γκολ με προβολή. Πλέον είχε προβάδισμα, αγωνιστικό και ψυχολογικό, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έπρεπε να… κυνηγήσουν, αλλά και να απορροφήσουν τους «κραδασμούς» από την πίεση που επρόκειτο να δεχθούν. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο και σε λίγο καλύτερο τέμπο μετά το τέρμα, δίχως να καταφέρουν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία στα επόμενα λεπτά. Οι «κιτρινόμαυροι» σταδιακά ανέβηκαν. Σε απόδοση, αλλά και σε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο επικίνδυνοι.

Με τον Ολιβέιρα να δίνει το έναυσμα για αντεπίθεση, με ουσιαστικά προσωπική ενέργεια σε μονομαχία με τον Αβραάμ, αλλά είδε τον Σα στο 16’ να προστατεύει την κλειστή του γωνία, κρατώντας το «μηδέν». Όπως και με τον Ντέλετιτς στο 21ο λεπτό. Ενδιάμεσα έγινε, ωστόσο, η πιο επικίνδυνη στιγμή της ΑΕΚ. Αλλά ο Λόπες, όντας σε θέση φορ, δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή στο γύρισμα του Αλμπάνη. Αν το είχε κάνει, ίσως υπήρχε ισοφάριση. Αυτό ήταν ξεκάθαρα το καλύτερο διάστημα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός δεν έπαθε ζημιά σε αυτό το σημείο και συνολικά είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Πανηγύρισε δεύτερο γκολ, αλλά δεν το… πέτυχε. Ο Ελ Αραμπί δεν παράτησε τη φάση σε γέμισμα του Καμαρά με ψαλιδάκι και οι Τσιντώτας-Βράνιες, του έκαναν «δώρο» την μπάλα, αφού δεν συνεννοήθηκαν καλά, σε μια φάση που θύμισε το «τρακάρισμα» Χιώτη-Φερούζεμ το 2002. Μετά από χρήση VAR, ο Πορτογάλος υπέδειξε φάουλ για χέρι του Γκιγέρμε στο ξεκίνημα, λίγο πριν το γέμισμα του. Η άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί και το σουτ του Γκιγέρμε δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά και αυτό του Ολιβέιρα τον Σα. Αν και η επίθεση ήταν με καλές προϋποθέσεις.

Ίδιο ήταν το σκηνικό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά με στόχο ένα γρήγορο γκολ και η ΑΕΚ… παραμόνευε. Όπως ο Ολιβέιρα, που κέρδισε τις κόντρες στο 48′, αλλά ο Σα του χάλασε τα σχέδια με την έξοδό του, ενώ στη συνέχεια ο Ομάρ (49’) νικήθηκε από τον Τσιντώτα, που έκλεισε τη γωνία του. Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, αλλά σταδιακά άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, δίνοντας περιθώρια στους φιλοξενούμενους για κάτι καλό. Ειδικά, μετά την είσοδο του Σιμάο έγινε πιο επιθετική η ομάδα του Κωστένογλου και ο Πορτογάλος θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο 62’, αν δεν του έβαζε την κόντρα ο Παπαδόπουλος σε πολύ γεμάτο σουτ που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Ο Καμαρά δοκίμασε δύο φορές (62’, 69’) το πόδι του, δίχως επιτυχία και η τρίτη ήταν… φαρμακερή, αφού στο 77’ εκτέλεσε τον Τσιντώτα με δυνατό σουτ, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Έλληνα πορτιέρε. Η ΑΕΚ που νωρίτερα είχε πάρει πολλά μέτρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Ολυμπιακός την περίμενε, χωρίς η Ένωση να φτιάξει κλασική ευκαιρία, αλλά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως, δεν έδειξε να έχει αυτοπεποίθηση (ίσως και την απαραίτητη ποιότητα) στην τελική προσπάθεια. Μετά το 2-0 ουσιαστικά, δεν έγιναν πολλά-πολλά. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τον χρόνο, πάγωσαν τον ρυθμό και ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν, με την ΑΕΚ να δείχνει ότι δεν έκρυβε άσους στο μανίκι, με αποτέλεσμα να βγάλει και νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89′ Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (72′ Γκερέρο).

Στον πάγκο των Πειραιωτών έμειναν: Αλέν, Μεριά, Γκασπάρ και Ραντζέλοβιτς

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Λόπες, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66′ Βέρντε), Αλμπάνης (72′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Στον πάγκο έμειναν: Αθανασιάδης, Οικονόμου, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς

Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα (Πορτογαλία), Βοηθοί: Αλβάρο Μεσκίτα και Νούνο Μάνσο. Τέταρτος διαιτητής: Εμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλία) – VAR: Βασίλης Φωτιάς, AVAR: Βασίλης Νικολακάκης.

[sc name=”BITROS”]