Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στον Ολυμπιακό

 

Είναι οριστικό o Σωκράτης ντύνεται στα κόκκινα, απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Ολυμπιακό. Ίσως φύγει ο Σισέ από το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γεννήθηκε 9-6-1988 στην Καλαμάτα 32 ετων 1.85 υψος. Ξεκίνησε από τον Αίαντα Καλαμάτας και συνέχισε στον Απόλλωνα Πεταλιδίου. Το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ, και τον επόμενο χρόνο πήγε δανεικός στη Νίκη Βόλου για 6 μήνες και επέστρεψε στην ΑΕΚ.

Μετά από δύο χρόνια το 2008 ξεκίνησε η μεγάλη του πορεία στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός στην Ιταλική Τζένοα, έναντι 3,8 εκ. ευρω. Και τον Ιούλιο του 2010 τον απέκτησε η Μίλαν με 4,5 εκ.ευρω.Στην Μίλαν δεν καθιερώθηκε και δόθηκε δανεικός Γερμανική στην Βέρντερ Βρέμης. Εκει έμεινε μέχρι το 2013 και μετακόμισε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ,έναντι 9,9 εκ. ευρω.

Ο επόμενος σταθμός για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ήταν η Αγγλική Άρσεναλ με συμβόλαιο τριών ετων το 2018.

Στην Εθνική Ελλάδος μετράει 65 συμμετοχές.

Όπως φαίνεται το βιογραφικό του είναι τεράστιο και θεωρείται ένας έμπειρος αμυντικός παίκτης που μπορεί άνετα να γίνει ο ηγέτης για την άμυνα του Ολυμπιακού. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το συμβόλαιο που θα υπογράψει με τον Ολυμπιακό ακούστηκε για 2,5 χρόνια.

[sc name=”bitros” ]