O Oλυμπιακός σε ρυθμό ρελαντί νίκησε άνετα και τον ΟΦΗ 1-3 Δείτε(φωτό)(βίντεο)

 

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Στα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με την πρώτη ευκαιρία που έκανε σε φάση από κόρνερ του Ολυμπιακού έριξαν κάτω τον Χασάν μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, το εκτελεί ο Φορτούνης στην αριστερή γωνία στο 10″ 0-1 ο Ολυμπιακός νωρίς παίρνει το προβάδισμα.

Στο 28″ ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2ο γκολ με τον Ρατζέλοβιτς μετα απο μια καλή μπροστινή πάσα προχώρησε ακάθεκτος τον κυνηγούσαν τρεις και πριν προλάβουν να τον ανακόψουν με δυνατό συρτό σουτ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ – ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Γενικά τα πήγε πολύ καλά ο Σέρβος αλλά θα πρέπει να μάθει ότι από πλάγια και στην κλειστή γωνία γκολ δεν μπαίνει ποτέ. Αυτό το λάθος από τα εξτρεμ το βλέπω πάνω από 60 χρόνια και μυαλό δεν βάζουν η μπάλα πρέπει να μοιράζεται στο κέντρο που περιμένει το σέντε φορ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Κώστας Φορτούνης που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο 61″ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ σε στιλ Γιώργου Σιδέρη μια κάθετη μπαλιά του Έλ Αραμπί στον κενό χώρο ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή παλικαρίσια και πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Γουάιλι

Ο Δεληγιαννίδης μείωσε στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ σε 1-3
Στο 52″ ο Μπουχαλάκης από μακριά είδε τον να λείπει (για ψώνια) η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι χτύπησε δοκάρι γραμμή και άουτ.

Ο Μάρτινς δεν χρησιμοποίησε Βαλμπουενά Ομάρ Τσιμίκα Γκιγιέρμε Καμαρά. και ο Έλ Αραμπί μπήκε στο 25″ όταν βγήκε ο Χασάν μετά από τράβηγμα.

Οι τελικές ήταν 3 (2) για τον ΟΦΗ και 10 (4) για τον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Καλός ήταν ο ρυθμός  από την αρχή του αγώνος με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά απελευθερωμένες, αφού δεν υπήρχε ουσιαστικά βαθμολογικό κίνητρο (κι ο ΟΦΗ δύσκολα προλάβαινε να βγει πέμπτος) και αυτό το στοιχείο βοήθησε στο να γίνει ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι.

(Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ που τίμησε τους πρωταθλητές Ελλάδος τον Ολυμπιακό, αυτήν την εικόνα την βλέπουμε για πρώτη φορά αντίπαλη ομάδα να χειροκροτεί με σεβασμό την ομάδα του Ολυμπιακού στο δικό της γήπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΟΦΗ να πάρει αυτή την απόφαση να τα βλέπουν αυτά και όλες οι ομάδες της Super League.)

 

Πριν καν προλάβει να πατήσει γκάζι, ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε θέση οδηγού, αφού άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα και η κατάσταση έγινε αρκετά απλή. Σε ένα διάστημα όπου, πάντως, είχε προλάβει να απειλήσει και η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Στο κόρνερ του Φορτούνη, ο Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα για το τράβηγμα του Κουτρούμπη στον Χασάν. Ο Φορτούνης εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Γουάλι, που έπεσε σωστά, αλλά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυά του. Με τον ΟΦΗ να έχει βρει την άμυνα του Ολυμπιακού σε ετοιμότητα στην προσπάθεια του Νοικοκυράκη (5’), που ήταν ο φουνταριστός των γηπεδούχων, ελλείψει Φιγκεϊρέδο και Μάνου.

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» απελευθερώθηκαν περισσότερο σε εκείνο το σημείο, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και ουσιαστικά είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Ειδικά και μετά το 0-2, με τον Φορτούνη μοιράζει ωραία για τον Ραντζέλοβιτς που «τρύπησε» τον Γουάλι. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ φέρει ευθύνη για το γκολ. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες έπαιξαν σχεδόν ΜΟΝΟ από τα δεξιά (κατά βάση), αλλά και από τον άξονα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και ελάχιστα από τα αριστερά, όπου το δίδυμο Τοροσίδη και Λοβέρα δεν έβγαλε καλή χημεία. Για να κάνει τη μοναδική καλή του προσπάθεια στο α’ μέρος ο Αργεντινός χρειάστηκε να… μετακομίσει δεξιά και έστρωσε για τον Ελ Αραμπί (34’) που έχασε σημαντική ευκαιρία.

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Φορτούνης και ο Ραντζέλοβιτς ήταν πολύ κεφάτοι, αλλά ο Σέρβος δεν ήταν και ομαδικός. Όπως στο 46’, όπου θα μπορούσε να βγάλει ασίστ για κάποιο συμπαίκτη του, αλλά επέλεξε να τελειώσει (δίχως επιτυχία) τη φάση. Ο ΟΦΗ ήταν αναιμικός επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού του έλειψε αρκετή από την ποιότητά του επιθετικά

 

Ο Ολυμπιακός -δίχως να φορτσάρει- έψαξε τρίτο τέρμα και το άγγιξε στο 52’, με τον Μπουχαλάκη να έχει καλή ιδέα για να κρεμάσει τον Γουάλι, να κάνει καλή εκτέλεση, αλλά όχι ιδανική, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

 

Ο Ελ Αραμπί που κινήθηκε αρκετά έξω από την περιοχή γενικά έβγαλε ασίστ στο 61’ για τον Φορτούνη που έφυγε στην κόντρα και νίκησε τον Γουάλι για δεύτερη φορά. Εκεί, πλέον τα πάντα είχαν κριθεί και οι Πειραιώτες κατέβασαν ταχύτητα, ενώ ο Μαρτίνς (όπως και ο Σίμος φυσικά) έδωσε χρόνο και σε άλλους παίκτες, βγάζοντας και τον Ελ Αραμπί για να μην ρισκάρει επιβάρυνσή του.

Ο ΟΦΗ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά, βλέποντας ότι κι οι Πειραιώτες έχουν φρενάρει και στο 65’ είχε την καλύτερή του ευκαιρία με την κεφαλιά του Νοικοκυράκη. Το μπλοκάκι στα τελευταία λεπτά είχε, πέραν των πολλών αλλαγών, το γκολ του Δεληγιαννίδη με φάουλ, όπου πέρασε την μπάλα από το τείχος (το οποίο πήδηξε πάνω από την μπάλα), με το οποίο γράφτηκε ο επίλογος του ματς.

Συνθέσεις
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (46′ Γιαννούλης), Κοροβέσης, Βίκτορ (80′ Νάστος), Σακόρ (46′ Βαζ), Στάικος (71′ Σουρνάκης), Ναμπί (85′ Μπράουν), Νοικοκυράκης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (87′ Καραργύρης)- Τοροσίδης, Μπα, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ (88′ Μαρτίνης)- Μπουχαλάκης, Καφού – Λοβέρα (87′ Σουρλής), Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς – Χασάν (25′ Αραμπί, 80′ Μπρούνο)

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Νικόλαος Πάγκαλης

[sc name=”bitros” ]