O Oλυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδος για 45η φορά νίκησε και την ΑΕΚ 2-1 Δείτε(φωτό(βίντεο)

 

Ο Ολυμπιακός στο Α ημίχρονο δίδαξε Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.Υπήρχαν στιγμές που χανόταν η μπάλα και οι παίκτες της ΑΕΚ απλά παρακολουθούσαν. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το Α ημίχρονο με δύο γκολ δύο δοκάρια και με κατοχή μπάλας 67-33 με τελικές 6-2 για την ΑΕΚ 0-0

5″ Ο Μασούρας τσίμπησε την μπάλα για τον Ελ Αραμπί δεν ήταν καλή η πάσα του και πρώτη ευκαιρία.Στο 7″ πρώτη κάρτα στον Λιβάγια.


Στο 14″ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση κόρνερ με τον Τσιμίκα η μπάλα δίνεται στον Φορτούνη ( δουλεμένη φάση στην προπόνηση) σέντρα Φορτούνη στον Έλ Αραμπί κεφαλιά στριφτή η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Στο 31″ ο Καρέρα κάνει την πρώτη αλλαγή μπαίνει ο Τάσος Οικονόμου στην θέση του Αλμπάνη.

Πρώτο 15″ και η κατοχή είναι 34-76 στο 36″ νέο ισχυρό σουτ Καμαρά κόντρα Τσιγκρίνσκι κόρνερ.Καί στο 38 είχαμε την ωραιότερη φάση με το 1ο γκολ του Ολυμπιακού με τον Έλ Αραμπί. Ο Τσιμίκας ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την ΑΕΚ με μια υπέροχη σέντρα από αριστερά η μπάλα στο αέρα έρχεται στον Έλ Αραμπί ο Μαροκινός γίνεται για δευτερόλεπτα “Βαν Μπάστεν” με το απευθείας βολέ και η μπάλα στα δίχτυα υπέροχο θεαματικό γκολ.

Στο 41″ ο Ομάρ κόβει αποτελεσματικά τον Λιβάγια, και στο 45″ χάθηκε η μπάλα, ο Καμαρά κλέβει την μπάλα από το κέντρο και επιτίθεται δυνατά, ο Μπουχαλάκης την αλλάζει με τον Φορτούνη, ο Φορτούνης την γυρίζει προς στο κέντρο που περίμενε ο Καμαρά, το απευθείας αστραπιαίο σουτ του Καμαρά και η μπάλα για δεύτερη φορά στο δίχτυα του Τσιτώτα πήγε βέβαια να πέσει προς την μπάλα στη δεξιά του γωνία αλλά δεν πρόλαβε καν να πέσει.

Αυτά θα συμβαίνουν πάντα όταν η εκτέλεση γίνεται αστραπιαία. Ο Αναστόπουλος είχε αυτό το προσόν όπως και ο Αντώνης Αντωνιάδης τα γκολ δεν τα έβαζαν τυχαία μόλις έφτανε η μπάλα στο πόδι τους είχαν οπλήσει χωρίς κοντρόλ μπαμ και κάτω.

Το ημίχρονο λήγει με κατοχή μπάλας 33-67 και τελικές 0-0 και 7-4

Στο Β ημίχρονο είδαμε ένα άλλο παιχνίδι η ΑΕΚ βγήκε αλλαγμένη να επιτίθεται να κάνει ευκαιρίες και να τις χάνει όμως.Πρώτη τελική για την ΑΕΚ στο 49″ από κόρνερ γίνεται το πρώτο σουτ. Στο 52 τακουνάκι του Έλ Αρμπί στον Μασούρα μόλις άουτ σουτ ψηλα. Στο 53″ ο Ομάρ κόβει τον Βέρντερ μέσα στην περιοχή και στο 54″ αυστηρή κάρτα στον Σεμέδο. Στο 57″ ένα καλό σουτ του Φορτούνη,μπλοκάρει ο Τσιτώτας.

Στο 59″ ένα άστοχο σουτ του Γκιγιέρμε πολύ ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ όλο και ανέβαζε την απόδοσή της και απειλούσε περισσότερο ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό πάντα για το Β ημίχρονο, ένα φάουλ του Λιβάγια απέκρουσε σε κόρνερ ο Έλ Αραμπί εκτελώντας χρέη στόπερ.

Σε αυτό το σημείο έχουμε κατοχή μπάλας 68–32 για την ΑΕΚ, στο 64″ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ο Μπα κόβει τον Χούλντ στο τσακ. Καί στο 66″ η ΑΕΚ μειώνει το σκορ σε 2-1 με κεφαλιά του Αραούχο μετά από κόρνερ, και στο 67″ πάλι η ΑΕΚ έχασε με τον Οικονόμου την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ.

Στο 70″ ο Ρατζέλοβιτς παίρνει την θέση του Κώστα Φορτούνη. Όμως η ΑΕΚ απειλή τον Ολυμπιακό περισσότερο όσο  τα λεπτά κυλάνε και στο 73″ ο Οικονόμού πάλι με κεφαλιά νέα ευκαιρία από κόρνερ.

Στο 77″ Καφού και Χασάν παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Έλ Αραμπί.

Στο 83″ νέα κάρτα για τον Μπουχαλάκη, στο 87″ ο Καμαρά θα χάσει μια καλή ευκαιρία και στο επόμενο λεπτό θα δώσει την θέση του στον Λοβέρα να ξεκουραστεί.Το παιχνίδι τελειώνει με τα 4 λεπτά καθυστερήσεων με τον Ολυμπιακό νικητή και πρωταθλητή Ελλάδος για την περίοδο 2019-2020

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό τα είχε όλα πάθος ταχύτητα πολλές φάσεις
για γκολ. Και να διακρίνονται και οι δύο ομάδες ανά ημίχρονο με την διαφορά ότι ο Ολυμπιακός στο δικό του ημίχρονο είδαμε καλύτερο ποδόσφαιρο, με πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ πέρα από τα δυο γκολ και τα δύο δοκάρια ένα με τον Φορτούνη από το ύψος της περιοχής και στο κέντρο ένας κεραυνός του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και σκάει πάνω στην γραμμή η μπάλα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÇÃÕÑÉÓÌÏÉ ÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÁÔÁÊÔÇÓÇ ÔÏÕ 45ïõ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Τι να πούμε τώρα για τον Φορτούνη εγώ τα ίδια έλεγα και όταν ήταν στα κάτω του. Απόψε ο κορυφαίος αλώνιζε μέσα στο ΟΑΚΑ αυτός ομορφαίνει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού αλλά και η τριάδα στο κέντρο που έχει ο Ολυμπιακός είναι φανταστική Γκιγιέρμε-Μπουχαλάκης- Καμαρά,

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÇÃÕÑÉÓÌÏÉ ÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÁÔÁÊÔÇÓÇ ÔÏÕ 45ïõ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Τι να κάνω τώρα να μην πω τα καλύτερα για το ντουέτο Σεμέδο-Μπα;; και για τα άλλα δυο άκρα της άμυνας Ομάρ-Τσιμίκας υπέροχα μπακ.

Δεν θα αφήσω κανέναν χωρίς να πω κάτι σήμερα ο Έλ Αραμπί έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα να βάλουμε και τα 5 με 6 κανονικά που τα ακύρωσαν μήπως θα έφτανε τα 30;; Άφησα τον Μασούρα τελευταίο και θα πω όσο παίζει γίνεται και καλύτερος είναι στο χέρι του να ανέβει κι άλλο τα προσόντα τα έχει και παίζει και σαν Ελληνόπουλο που παίζει και για την φανέλα, γι αυτό φωνάζουμε βάλτε μέσα πιο πολλούς Έλληνες.

Ο Ρατζέλοβιτς που είναι πάντα η πρώτη αλλαγή πιστεύω ότι αν του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της ζωής του δεν θα ξανά βγει από την ενδεκάδα θα περιμένουμε τα προσόντα του ακόμα τα έχει κρυμμένα ακόμα χωρίς να μας τα έχει δείξει.

 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Λοβέρα), Μασούρας (77′ Καφού), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

[sc name=”bitros” ]