O Ολυμπιακός με ηγέτη τον Βαλμπουενά νίκησε εύκολα την Ξάνθη 3-1

 

Πολύ εύκολα ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη με 3-1. Ηγέτης για μια ακόμα φορά ο Ματιέ Βαλμπουενά, που διανύει μια νέα περίοδο εφηβείας θα μπορούσα να πω.

Και τι δεν κάνει αυτός ο παίκτης μαρκάρει πασάρει τρώει το περισσότερο ‘ξύλο’ από τους αντιπάλους του γιατί ξέρουν ότι αυτός θα τους κάνει την ‘ζημιά”

Μαζί με τον Τσιμίκα από αριστερά τα πάντα ξεκινούσαν από την πλευρά αυτή, και το επιθετικό δίδυμο Σουντανί Έλ Αραμπί σε μεγάλα κέφια να σκοράρουν και οι δυο τους.
Στο 5″ ο Έλ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από αριστερά κατέβηκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή ασίστ προς την μικρή περιοχή στον Σουντανί απλά και ωραία πέτυχε με το αριστερό το 1-0 .
Στο 43″ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Έλ Αραμπί από κοντά με προβολή έγραψε το 2-0 και το 15ο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Β ημίχρονο χωρίς αλλαγές και στο 53′ ήρθε το 3-0 για τον Ολυμπιακό, ο Σουντανί από δεξιά έκανε σέντρα για τον Μασούρα από αριστερά Μασούρας και Φασίδης έκαναν προβολή η μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν ξέρουμε αν χρεώθηκε στον Μασούρα η αυτογκόλ στον Φασίδη.

Στο 69″ ο Σεμέδο έχασε τον αντίπαλό του από λάθος του και έπεσε πάνω του και τον ανέτρεψε πέναλτι φυσικά και κίτρινη κάρτα στον Σεμέδο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κάστρο με δυο λεπτά καθυστέρηση και το σκορ έγινε 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι κυριότερες φάσεις:

Στο 11″ κεφαλιά του Βαλμπουενά η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι καρδίζει το ριμπάουτ ο Σουντανί νέα κεφαλιά άουτ. Στο 14′ σουτ του Φασίδη μπλοκάρει ο Σα. Στο 15″ σέντρα του Ομάρ κεφαλιά του Μπουχαλάκη άουτ.

Στο 29″ προώθηση του Τσιμίκα από αριστερά περνάει δυο αντιπάλους σέντρα κεφαλιά του Σουντανί άουτ. Στο 39″ δυνατό σουτ του Τσιμίκα διώχνει με γροθιές ο Αμπάτ νέο σουτ του Σουντανί αλλά ήταν οφσάιντ. Στο 41″ μελρινό σουτ του Γκιγιέρμε έδιωξε ο Αμπάτ.

Β ημίχρονο χωρίς αλλαγές

Ο Βαλμπουενά πέρασε σε ελεύθερο ρόλο με τον Σουντανί στα άκρα από δεξιά.
Στο 64″ δυνατό σουτ του Εντουάρντο έδιωξε σε κόρνερ ο Σα. Στο 88¨απευθείας φάουλ του Μουλέν άουτ. Στο 92″ σέντρα του Φορτούνη καφαλιά πάσα Ομάρ στον Χασάν λίγο έλειψε να βρει την μπάλα και να σκοράρει σε άδειο τέρμα.

Πρώτος παίκτης του αγώνος ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Τσιμίκας ήταν και πάλι ανίκητος στην άμυνα και ασυγκράτητος στην επίθεση με τεράστιες δυνάμεις.
Ο Έλ Αραμπί έβαλε το δικό του γκολ και έδωσε και ένα στον Σουντανί, τι άλλο να κάνει;. Και ο Σουντανί περνά στους διακριθέντες. Ο Σεμέδο στην άμυνα άρχοντας αν δεν έκανε το πέναλτι θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό. Ο Μπα σταθερή αξία όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του γίνεται καλύτερος. Και ο Ομάρ με τις προωθήσεις του μια χαρά τα πήγε. Στο κέντρο Μπουχαλάκης Γκιγιέρμε αθόρυβοι δεν είχαν και ιδιαίτερη πίεση. Ο Μασούρας δεν δείχνει κάποια άνοδο στην απόδοσή του παρά το γεγονός ότι παίζει βασικός θα θέλαμε τον Ρατζέλοβιτς να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, έχω την αίσθηση ότι αδικείται ο Σέρβος. Και ο Λοβέρα λίγα πράγματα μας δείχνει.

Άφησα τελευταίο τον Κώστα Φορτούνη που μπήκε στο 72’ στη θέση του Βαλμπουενά, άλλη ποιότητα άλλος παίκτης ξεχωρίζει με το που θα πάρει την μπάλα θα πέσουν δυο πάνω του ακόμα και τρεις και θα τον κόψουν μόνο με φάουλ. Όταν επιστρέψει για τα 90 λεπτά ο Ολυμπιακός θα είναι άλλη ομάδα ποιότητας μαζί με τον Βαλμπουενά, και να βάλουμε στον λογαριασό τον Εβρέ Μορ που από ότι είδαμε στα βίντεο είναι παίκτης τύπου Ποντένσε ζογκλέρ με κάτι μαγικές ντρίμπλες θα δούμε .

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (60’ Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57’ Μουλέν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (66’ Στούρτζεον), Μπαριέντος (81′ Τζουριτζκοβιτς), Κάστρο.

[sc name=”bitros” ]