Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Βαλμπουενά νίκησε 1-0 την Νέφτσι Μπακού

Ο Ολυμπιακός παρά τα απρόοπτα προβλήματα και τις απουσίες βασικών παικτών κατάφερε να πάρει τη νίκη επι της ισχυρής Νέφτσι Μπακού με 1-0 και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League’

Τα απρόοπτα ξεκίνησαν πριν το παιχνίδι όταν ανακοινώθηκαν τρεις αλλαγές βασικών παικτών Εμβιλά, Σωκράτης, ένιωσαν ενοχλήσεις και με τον Έλ Αραμπί να μπαίνει καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Ξεκίνησε με τον Τζολάκη, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή, Μπουχαλάκης, Κουντέ, Καμαρά. Στην επίθεση Μασούρα, Χασάν, και Ρατζέλοβιτς. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο 18″ ο Μπουχαλάκης παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια από πρόβλημα στην γάμπα, και τον αναπληρώνει ο Βαλμπουενά.
Ο Γάλλος ήταν ο παίκτης που αναπληρώνει όλα τα προβλήματα της σημερινής βραδιάς έτσι στο 29″ μια μαγική ασίστ πάσα προς τα πίσω στον Μαντί Καμαρά να πετυχαίνει ένα γκολ που θα παίζεται στα αθλητικά επίκαιρα από 30 μέτρα έδωσε το φαλτσαριστό μακρινό σουτ και καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Μαμάτοβ
Όμως τα απρόοπτα για απόψε δεν τελείωσαν στο 42″ ο σκορερ Μαντί Καμαρά επιχειρεί ανάποδο ψαλιδάκι πάνω στο πρόσωπο του αντιπάλου του χωρίς να τον βλέπει και αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Β ημίχρονο ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες πλέον αναγκάζεται να βγάλει τον επιθετικό Ρατζέλοβιτς για να θωρακίσει την άμυνά του, με τον Σισέ.

Η Νέφτσι Μπακού βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί πιο δυνατά αλλά ο Ολυμπιακός με τα τρία στόπερ δεν απειλήθηκε σοβαρά με τον Τζολάκη σε καλή βραδιά και να σταματάει κάθε κίνδυνο μπλοκάροντας σε αρκετά σουτ των κυνηγών της Νέφτσι.

Ώσπου φτάνουμε στο 63″ σε μια παρόμοια φάση ο Τσέλικ χτύπησε με σουτ στο πρόσωπο τον Ρέαμπτσιουκ, με τον διαιτητή να δίνει και στον παίκτη της Νέφτσι κόκκινη κάρτα ισορροπόντας τον αριθμό παικτών 10 με 10. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ήτα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με τον Βαλμπουενά να κάνει τα πάντα και να ομορφαίνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού μαζί με τον Βρουσάι και τον Μασούρα, και τον εισελθόντα στο 79″ Αγκιμπού Καμαρά να δημιουργούν ωραίες φάσεις για γκολ.

Ο πρώτος παίκτης του γηπέδου και με διαφορά ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, τον ακολούθησε ο Μαντί Καμαρά ο σκόρερ πόσα λεπτά έπαιξε, Ο Βρουσάι, ο Κουντέ αρκετά καλός, ο Ακιμπού Καμαρά, ο Μασούρας. Γενικά όλοι οι παίκτες όπως και ο Μάρκοβιτς σαν πρώτη εμφάνιση τα πήγε πολύ καλά, και τα έδωσαν όλα και παρά τα απρόοπτα έφεραν την νίκη. Άν σκεφτούμε ότι και τα τρία βασικά χαφ του Ολυμπιακού από το 42″ ήταν εκτός γηπέδου, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, ήταν μεγάλη απώλεια.
Στο 69″ ο Σουρλής πήρε τη θέση του Κούντε και τα πήγε περίφημα.

 

 

 

Άλλες φάσεις του παιχνιδιού

Στο 5’ σουτ του Μαχμούντοφ έφυγε άουτ, ενώ στο 11’ ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μπουγκρίν. Στο 24″ η κατοχή είναι 61-39 για τον Ολυμπιακό.
Στο 32″ μεγάλη απόκρουση το Τζολάκη σε τετ α τέτ με τα πόδια.

Στο 48″ φάουλ της Νέφτσι άουτ 51″ ενα δυνατό σουτ μπλοκάρει άνετα ο Τζολάκης 57″ νεο σουτ ακίνδυνο μπλοκάρει ο Τζολάκης. Στο 58″ οι τελικές είναι 3-1 για τον Ολυμπιακό 9-4 για την Νέφτσι .Στο 72″ ο Μαρκοβιτς θα δει την κίτρινη κάρτα και στο 79″ θα αφήσει την θέση του στον Βρουσάι που τα πήγε πολυ καλά.

Στο τελευαίο τέταρτο ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Βαμπουενά έπαιξε πολυ ωραίο ποδόσφαιρο όμως δεν κατάφερε ένα δεύτερο γκολ να και να κλειδώσει την πρόκριση από απο από

 

 

 

Στο 75′ όμορφη ενέργεια του Μασούρα στην περιοχή και πλασέ, έδιωξε ο Μαμάντοβ.

Στο 85΄σε εκτέλεση κόρνερ, ο Σεμέδο κάνει κίνηση, με αντίπαλό του να βάζει την προβολή και να τον πετάει στο χορτάρι, όμως δεν δόθηκε καμία παράβαση αφού ο ρέφερι θεώρησε ότι πήγε για την μπάλα.

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Μάρκοβιτς, Σουρλής – Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ

Κόκκινες: Καμαρά – Τσελίκ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (79′ Βρουσάϊ), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18’ Βαλμπουενά λ.τρ.), Μαντί Καμαρά, Κούντε (69’ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46’ Σισέ), Μασούρας, Χασάν (79′ Αγκιμπού Καμαρά).

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ (90′ Μπασκέ), Κόλι (86′ Νατσάνοβ), Χαραμίζ, Τσελίκ, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86′ Μπουλούντοβ), Μαμαντού.

[sc name=”hpeiros” ][/sc]