Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Σισέ συνέτριψε την Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0

Μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού απόψε επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας με σκορ πρόκρισης 3-0
Ενας Ολυμπιακός που όλοι ονειρευόμαστε να φτάσει πολύ ψηλά στους ομίλους του Europa League.

Πρώτος παίκτης για απόψε ο Σισέ που πατούσε σε όλο το γήπεδο στην άμυνα ήτα βράχος απροσπέλαστος με 4 κοψίματα ενός γίγαντα Σισέ. Στην επίθεση ήταν εκείνος που δημιούργησε τις μεγάλες ευκαιρίες μαζί με τον Ελ Αραμπί..Έβαλε το δεύτερο γκολ στο 52″ και στο τρίτο γκολ ήταν ο Σισέ πάλι εκεί σαν σέντερ φορ που πίεσε τον αμυντικό μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά στο 68″ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ποιον παίκτη να βάλω καλύτερο από τον άλλον. Όλοι η ομάδα λειτουργησε σοβαρα και ομαδικά. Θα πω για τον Μαντί Καμαρά που πέτυχε πάλι ένα καταπληκτικό γκολ μετά από μια φάση που θύμιζε άλλο σπόρ κάτι σαν τένις που μετα απο 5 με 6 κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μαντί Καμαρά και με ένα φαλτσαριστό σουτ η μπάλα στο απέναντι δοκάρι και μέσα ο τερματοφύλακας ήταν απλά θεατής της μπάλας αν θα μπει γκολ ήταν το πρώτο
γκολ στο 37″ 1-0. Στη συνεχεια ο Βαλμπουενά για μία ακόμα φορά ήταν από τους καλύτερους αλλά και ποιος δεν ήταν καλός σήμερα..

Έχω να πω όμως για τον Αγκιμπού Καμαρά περίμενα περισσότερα δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που ξέρει να κάνει στο κέντρο το γηπέδου. Στο Β μέρος πήρε μπρός και έκανε μερικά διαγώνια σουτ στο 50″ και στο 66″ χωρίς να πετύχει τέρμα.

Στο 73″ τραυματίστηκε ο Σισέ και αποχώρησε υποβασταζόμενος χωρίς καν να πατάει το πόδι του.. Την θέση του πήρε ο Μάρκοβιτς που στο 82″ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού που σε μένα έφερε στην μνήμη μου τον Μίμη Πλέσσα. Αυτός ο παίκτης αν του δώσουν μερικές ευκαιρίες ακόμα γιατί σήμερα από τύχη έπαιξε θα πάρει την φανέλα σπίτι του στόπερ η και στο κέντρο μπορεί να παίξει.

Στο 75″ ο Μάρτινς έβγαλε τον Βαλμπουενά και κάνει το ντεμπούτο του ο Χένρι Ονιεκούρου. Τώρα θέλετε να ακούσετε κριτική, λοιπόν με το πού ακούμπησε την μπάλα ο μεγάλος παίκτης φαίνεται αμέσως εξτρεμ στην Ελλάδα σαν αυτόν δεν υπάρχει και τα τσιμέντα θα ρίξει και τις σουιτες του Καραϊσκάκη θα ρίξει.Και που να δούμε και τον άλλον Ζογκλέρ της μπάλας τον Ρόνι Λόπες τον Βραζιλιάνο δεν είναι Πορτογάλος απλά έχει κοινοτικό διαβατήριο. Τι θα ρίξει αυτός; να τον δούμε πρώτα και θα τα πούμε.

Στο 80″ έγιναν δυο αλλαγές βγήκαν Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, και μπήκαν Μπουχαλάκης, Κούντε και στο 87″ βγήκε ο Μασούρας και μπαίνει ο Βρουσαι.
Ο Τομας Βατσλικ δεν είχε δουλειά απόψε αλλά ξέρει να κατευθύνει την ανάπτυξη της επίθεσης με τον τρόπο που δίνει την μπάλα. Η Σλόβαν δεν είχε τελικές προσπάθειες ένα σουτ είδαμε στο 84″ αουτ..Μεγάλη η προσφορά απόψε του Έλ Αραμπί και τι δεν έκανε πίεζε ψηλά έκλεβε μπάλες μοίραζε τα πάντα όλα, όταν ο παίκτης ξέρει μπάλα, τι άλλο να πούμε κατά την γνώμη μου μετά τον Βαλμπουενά ο επόμενος μπαλαδώρος λέγεται Έλ Αραμπί.. Δεν βάζουμε στο λογαριασμό τους δυο εξτερεμούρες που ΄πήραμε πρόσφατα.

Το ματς σε λεπτομέρειες

Η πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού ήρθε στο 4’, με τον Εμβιλά να πιάνει το δυνατό σουτ, να βλέπει, όμως, την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σόβαν.

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε κι στο 23’ ο Σισέ βρέθηκε σε ρόλο φορ, όμως δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής, να βρει την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Σλόβαν, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ελ Αραμπί έστρωσε με το στήθος στον Μασούρα, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε σε σώματα.

Στο 26’, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση, Αγκιμπου Καμαρά και Μασούρας συνδυάστηκαν, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να δίνει μπαλιά «πάρε – βάλε» στον Ελ Αραμπί, τον τελευταίο, όμως, να σημαδεύει τον Σόβαν.

Ο «ερυθρόλευκος» καταιγισμός συνεχίστηκε και στο 28’ ο Σισέ έπιασε το μονοκόμματο σουτ, με τον Σόβαν να βγάζει εντυπωσιακά την μπάλα και τον Μασούρα από κοντά να μην μπορεί να την στείλει στα δίκτυα.

Τελικά, η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 37’, με δράστη τον Μαντί Καμαρά. Ήταν ακόμα μία φάση διαρκίας μπροστά από την εστία του Σόβαν, με την μπάλα να στρώνεται στον Μαντί Καμαρά, με τον τελευταίο με ένα εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, για το 1-0.

Στο 42’ ο Ελ Αραμπί, με πλάτη στο τέρμα, δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και στο β’ μέρος, με τον Εμβιλά, με σουτ εκτός περιοχής, στο 48’, να φτάνει πολύ κοντά στο 2-0.

‘Ένα δεύτερο γκολ το οποίο, τελικά, ήρθε στο 52’. Ήταν η σέντρα του Βαλμπουενά, με τον Παπασταθοπουλο να πιάνει την κεφαλιά, τον Σόβαν να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα και τον Σισέ να προλαβαίνει και με προβολή να την στέλνει στα δίκτυα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στο 62’ ο Βατσλικ βρίσκει εξαιρετικά τον Μασούρα στην αντεπίθεση, με τον Έλληνα άσο να πιάνει ένα καλογυρισμένο σουτ, το οποίο, όμως, έβγαλε ο πορτιέρε της Σόβαν, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακος… αγγίζει το 2-0, όμως αρχικά ο Σλόβαν έβγαλε το σουτ του Μασούρα, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει το ριμπάουντ, όμως να στέλνει την μπάλα άουτ.

Τελικά στο 68’ ήρθε και το τρίτο τέρμα για την ομάδα του Πειραιά. Ήταν το κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Εμβιλά να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μποζίνοφ, υπό την πίεση του Σισέ, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, για το 3-0.

Στο 73’ ο Σισέ τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος και την θέση του να παίρνει ο Μάρκοβιτς, ενώ και ο Ονιεκούρου πέρασε στο ματς, στην θέση του Βαλμπουενά.

Η πρώτη, ουσιαστικά, τελική με αξιώσεις της Σόβαν, ήρθε στο 85’, με το μακρινό σουτ του Βάις να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Βατσλικ. Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην άνετη νίκη με 3-0 και να ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στην Μπρατισλάβα για να… τελειώσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ – Λαλά, Σωκράτης, Σισέ (73’ Μάρκοβιτς), Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Καμαρά (80’ Κούντε)– Μασούρας (87’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης) – Ελ Αραμπί.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Σόβαν – Πούστσεκ (66’ Στρέλεκ), Αμπένα, Κάσια, Μπόζικοφ – Κανκάβα, Ντε Καμπς – Βάις, Ιμπραχίμ (66’ Χέντι), Ζμραλ – Τσαβριτς.

[sc name=”hpeiros” ][/sc]

..