Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Αγκιμπού Καμαρά νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ αντι 4-1

Ο Ολυμπιακός είχε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ δύο δοκάρια τρείς κλασικές ευκαιρίες με 8 ( 3 ) τελικές έναντι 1 ( 0 ) του ΠΑΟΚ

Στο Β ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μόνο άλλη μια ευκαιρία στο 50′ με τον Αγκιμπού καμαρά να χορεύει τον Βαρέλα με τον δικό του ρυθμό τον κεραυνό του απέκρουσε ο Πασχαλάκης που στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ.

Στο 22″ ο Άγκιμπού Καμαρά κλέβει την μπάλα από τον Εσιτί κοντρολάρει αλλά Δομάζο και σουτάρει δυνατά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και ξεγελά τον Πασχαλάκη και κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό και το τρίτο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 29″ διπλή ευκαιρία του Έλ Αραμπί με ασίστ του Ροντρίγκες στον Ελ Αραμπί το σουτ βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και στην επαναφορά η κεφαλιά συριζα άουτ. Και στο 31″ ποιός άλλος ο Άγκιμπού ξανά κλέβει την μπάλα από το κέντρο και καλπάζει για το δεύτερο γκολ ασίστ στον Μασούρα από αριστερά που προλαβαίνει την έξοδο του Πασχαλάκη και τον πλασάρει με ωραίο τρόπο για το 2-0 για τον Ολυμπιακό..

Στο Β ημίχρονο ο Μαρτίνς δίνει εντολή στον Ονιεκούρου να πάρει την θέση του Γκάρι Ροντρίγκες περίεργη αλλαγή (τελικά μάθαμε ότι ο Ροντρίγκες υπέστει μια θλάση και έγινε αλλαγή) διότι ο Ονιεκούρου συνεχίζει να είναι εκτός αγώνος και ξένο σώμα για την ενδεκάδα. Αυτη η αλλαγή έφερε αναστάτωση στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει κατοχή 40–60 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Και σε συνδυασμό ο Ολυμπιακός να έχει χάσει το κέντρο του γηπέδου με σκασμένους τους Μαντί Καμαρά και Εμβιλά και με τον ΠΑΟΚ να απειλή να μπει στο παιχνίδι στο 58″ με το δοκάρι του Μιχαηλίδη, και με τον Μαρτίνς να περιμένη να δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός για να ρίξει στο κέντρο στα χαφ τον Πιέρ Κούντε. Πράγματι ο Ολυμπιακός το δέχθηκε το γκολ στο 81″ από σέντρα του Ελ Καντουρί ο Μπούργκ με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλικ. και μειώνει σε 2-1 για τον ΠΑΟΚ. Φυσικά στο 83″ ο Κούντε είχε γίνει αλλαγή αρον αρον.Το ματς το έκανε ροντεο καθαρά ο προπονητης του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά ζήτησε από τον διαιτητή πέναλτι σε μια σέντρα όταν η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο  χέρι του Σισέ για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Πρωτος παίκτης του Ολυμπιακού για μια ακόμα φορά ο Αγκιμπού Καμαρά έβαλε το πρώτο γκολ σέρβιρε το δεύτερο και στο 50″ είχε την ευκαιρία να βάλει και τρίτο γκολ .αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι πήγε στο δοκάρι.
Στην άμυνα ο Σωκράτης πάλι ήταν ο ηγέτης και από αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ εξελίσεται σε νεος Γεωργάτος για να μην παω πιο πισω. Ο Βατσλικ δεν είχε πίεση. Ο Μαντί Καμαρά πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις σε μέτρια απόδοση Σισε, Εμβιλά,  Μπουχαλάκης όσο έπαιξε, ο Λαλά ήταν καλός σήμερα. Για τον Ρόνι Ροντρίγκες είδαμε ένα μέρος από τα προσόντα του δεν είναι ακόμα έτοιμος  τον άλλαξε στο Β ημίχρονο αφού μάθαμε για θλάση. Για τον Ελ Αραμπί πάντα έιναι από τους καλύτερους στην επίθεση και κακώς έγινε αλλαγή νωρίς στο 59″ με τον Τικινιο που δεν πρόσφερε τίποτα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Βατσλικ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Μαντί Καμαρά και τον Αγκιμπού Καμαρά, στα εξτρέμ ο Μασούρας με τον Ροντρίγκες, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, με Ροντρίγκο, Βαρέλα, Σίντνεϊ και Μιχαηλίδη στην άμυνα, με Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Εσίτι και Ζίβκοβιτς στο κέντρο, με Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 10’ προσπάθεια του Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει το σουτ, από πλάγια θέση, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
Στο 22’ η πίεση του Ολυμπιακού ψηλά, απέδωσε, με τον Ρέαμπτσιουκ να κλέβει από τον Εσίτι, με τον Αγκιμπού να παίρνει την μπάλα και να κάνει το πλασέ, η μπάλα κοντράρει, με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει και έτσι οι ερυθρόλευκοι να ανοίγουν το σκορ.

Στο 28′ σκαστό σουτ του Μαντί Καμαρά, άουτ. Στο 29′ διπλή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί για το 2-0, όταν μετά από ασίστ του Γκάρι, πιάνει δυνατό σουτ, από τα χέρια του Πασχαλάκη η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, στην επιστροφή της μπάλας κεφαλιά από τον Μαροκινό επιθετικό, άουτ.

Στο 31′ ήρθε η ώρα για το 2-0, όταν μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου, ο Αγκιμπού Καμαρά έβγαλε ασίστ στον Μασούρα, αυτός την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο αφού πλάσαρε τον εξερχόμενο Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό.

Πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ στο 35′ όταν ο Ζίβκοβιτς τρυπώνει στην περιοχή του Ολυμπιακού και γυρίζει για τον Σβαμπ, αυτός πιάνει μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Βατσλικ. Στο 39′ δυνατό σουτ του Λαλά, έφυγε άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 8 τελικές του Ολυμπιακού έναντι μόλις μίας του ΠΑΟΚ.

Στο 51′ ωραία κίνηση του Αγκιμπού ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και “χορεύει” τον Βαρέλα, πιάνει και το συρτό σουτ, ο Πασχαλάκης διώχνει ίσα ίσα για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ. Στο 58′ γέμισμα του Ζίβκοβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ, ο Μιχαηλίδης βρίσκεται ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και κάνει το σουτ, όμως η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ. Στο 79′ ο Μασούρας φεύγει από τα δεξιά και γυρίζει στον Τικίνιο, ο οποίος περιμένει στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του κοντράρει σε αντίπαλο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, κεφαλιά του Τικινιο έφυγε άουτ.

Στο 81′ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 όταν μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, ο Μουργκ έκανε με την μία το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλικ. Στο ξεκίνημα της φάσης φαίνεται ότι υπάρχει φάουλ από τον Βιεϊρίνια πάνω στον Μπουχαλάκη, κάτι όμως που δεν επισημάνθηκε από το VAR.

Κίτρινες: Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά – Σίντνεϊ, Μπίσεσβαρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κούντε), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Σίντνεϊ (59′ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59′ Σφιντέρσκι), Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (59′ Μητρίτσα – 79′ Μουργκ λ.τρ.), Ζίβκοβιτς.

[sc name=”hpeiros” ][/sc]