Ο Ολυμπιακός με ηγέτη και σκόρερ τον Μασούρα σάρωσε την Φενερμπαχτσέ 0-3

Ο Γιώργος Μασούρας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε θρίαμβο μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε με 0-3. Στο 83″ ήταν έτοιμος να πετύχει το τρίτο δικό του γκολ και το 4ο για τον Ολυμπιακό όταν βρέθηκε μόνος του μαζί με τον Τικίνιο από δεξιά του και από υπερβολική σιγουριά δεν έδωσε την μπάλα στον Τικινιο να το σιγουρέψει, και χάθηκε η ευκαιρία να συντριβει η Φενέρ με 0-4. Ετσι το πλασέ που έκανε απλωσε το πόδι του ο Μπαϊντιρ και απέκρουσε εύκολα

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την ενδεκάδα με τον Μπα…. δεξί μπακ και τον Ονιεκούρου βασικό στο δεξιό άκρο της επίθεσης, αντί να ρίξει τον Βαλμπουενά σε αυτό το γήπεδο που τον αγαπησαν οι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ.

Και οι δύο επιλογές δεν του βγήκαν και κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα βλέπαμε για πρώτη φορά τον Μπα σε μιά άγνωστη θέση για τον ίδιο.

Βέβαια ο Μπα δεν άργησε να πάρει και την κάρτα του, και ευτυχώς αυτή την φορά τον άλλαξε στο ημίχρονο με κανονικό ακραίο μπακ τον Λαλά.

Τον δεξιό μπακ της Εθνικής Ελλάδος Θανάση Ανδρούτσο γιατί δεν τον υπολογίζει ο Πέδρο Μαρτίνς και βάζει στόπερ στην θέση του; είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Άς τον ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος δεν είναι κακό.

Όσο για τον Χένρι Ονιεκούρου που τον επέλεξε ήταν εκτός αγώνος και τον κράτησε πολλά έως το 63″ μέσα στο παιχνίδι αφήνοντας έξω τον Ματιε Βαλμπουενα που τον περίμενε όλος ο κόσμος να παίξει και να έχει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη στο κέντρο να κρατάει την μπάλα που στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο κενό συν την απουσία του Εμβιλά την κακή απόδοση του Μπουχαλάκη και πάλευαν οι δυο Καμαρά Μαντί και Αγκιμπού. Η Φενέρ ήταν συνεχώς στην επίθεση και έχανε τις ευκαιρίες την μία πάνω στην άλλη Το ότι δεν ισοφάρισε το γκολ του Τικινιο στο 7″ από ασίστ του Μασούρα ο Τικινιο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπαϊντιρ .Αυτό οφείλεται στον Βατσλικ που απόψε έδειξε γιατί τον επέλεξαν στην χρυσή ενδεκάδα του Euro 2020

O Ολυμπιακός στο Β μερος βγαίνει με κανονικό δεξιό μπακ τον Λαλα και παίρνει τα πάνω του και ξαναβγήκε ο Ονιεκούρου και τον έβγαλε τελικά επί τέλους θα πω εγώ στο 63″ με τον Κούντε να μπαίνει στα χαφ και να ξεκινάει η συντριβή της Φενερμπαχτσέ.Το 0-2 γίνεται στο 62ο Τικινιο μπήκε στην περιοχή και πασάρει στον Μαντί και σουτάρει αλλά ο Μπαϊντίρ έδιωξε η μπάλα φτάνει στο Μασούρα που περίμενε πιο μακριά, η βολίδα του άφησε άναυδο τον Μπαϊντίρ και το 0-2 είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός τώρα έχει πάρει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και απειλή την Φενέρμπαχτσε σε πανωλεθρία, αν ο Μασούρας είχε σιγουρέψει το 4ο γκολ και έδινε την μπάλα στον Τικινιο που ήταν αμαρκάριστος στο 83″

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός είχε την τύχη με το μέρος του και έναν Βατσλικ να τον πιεις στο ποτήρι. Πρώτος παίκτης του γηπέδου ο Γιώργος Μασούρας που κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο δύο γκολ και μια ασίστ τι άλλο να κάνει; Και ο άλλος ο Αγκιμπου Καμαρά ( μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος θα μιλάει η Ευρώπη γι αυτόν) Θα βάλω όλους τους παίκτες διακριθέντες ακτος του Ονιεκούρου που ήταν ξένο σώμα και είναι ο ίδιος σε όσες ευκαιρίες έχει πάρει. Γιατί μπήκε  σήμερα στην ενδεκάδα στη θέση του Βαλμπουενά κανείς δεν το κατάλαβε, Ο Ματιέ το ήθελε τόσο πολύ να παίξει και τον έβαλε μόνο 5″ στο 88″ συν 3″ οι καθυστερήσεις. Θα είμαι κακός με τον Μπουχαλάκη πολλά τα λάθη του στο κέντρο του γηπέδου κακώς παίρνει την θέση του Κούντε, που ήταν το θηρίο στο κέντρο του γηπέδου όσα λεπτά έπαιξε το κέντρο ήταν του Ολυμπιακού με τον Κούντε.Ο Ολυμπιακός φιγουράρει τώρα στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς έναντι 4 της Αιντραχτ 1 της Φενερμπαχτσέ και 0 της Αντβέρπ

Το ματς σε λεπτομέρειες

 

 

 

 

 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλικ στην εστία, στην άμυνα τους Παπασταθόπουλο, Σισέ, με τον Μπα να παίζει σαν….. δεξί μπακ, όμως συχνά να γυρίζει και σε θέση τρίτου στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης, έχοντας τετράδα μπροστά του τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου και Μασούρα, με επιθετικό στην κορυφή τον Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα όταν στο 6’ η πίεση στο κέντρο απέδωσε με τον Αγκιμπού να κλέβει και να βγάζει για τον Μασούρα ο οποίος έτρεξε γρήγορα στην κόντρα και έδωσε τρομερή ασίστ για τον Τικινιο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο και να πλασάρει τον Μπαϊντίρ, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 8’ η Φενέρ επιχείρησε να απαντήσει με τον Βαλένσια να κάνει ατομική ενέργεια και να μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ που έπιασε ήταν άσχημο.

Στο 27’ σουτ του Βαλένσια, στην αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Πέλκα, μπλοκάρει ο Βατσλικ.

Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 35’, όταν ο Μασούρας από τα δεξιά βγάζει για τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος έχει πατήσει περιοχή και κάτι το σουτ, αλλά ο Μπαϊντίρ διώχνει σε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία στο 37’ όταν μετά από κλέψιμο του Ονιεκούρου, ο Μασούρας βρίσκεται σε θέση βολής όμως δεν σουτάρει, με τους Τούρκους να διώχνουν, στην επαναφορά νέο σουτ του Μαντί, άουτ.

Στο 38’ ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή και έπεσε από μαρκάρισμα αντιπάλου, όμως ο ρέφερι είδε «θέατρο» και έδωσε κίτρινη κάρτα στον Μολδαβό.

Στο 45’ από λάθος του Μπουχαλάκη, ο Ρόσι παίρνει δώρο και βρίσκεται σε θέση βολής, όμως το σουτ που πιάνει είναι άστοχο.

Στο 49’ ο Πέλκας πηδάει για κεφαλιά αλλά δεν την βρίσκει, ο Βαλένσια ο οποίος ήταν από πίσω του, αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο κεφάλι του, να αλλάξει πορεία και να φύγει άουτ.

Στο 56’ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Φενέρ, όταν μετά από σέντρα του Ζάλαι, ο Πέλκας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βατσλικ, πέρασε παράλληλα με την εστία και έφυγε άουτ.

Στο 58΄ ο Ολυμπιακός φεύγει στην κόντρα με τον Αγκιμπού Καμαρά να ξεκινάει από την σέντρα και να φτάνει μέχρι την περιοχή, όμως το σουτ που επιασε έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαϊντίρ.

Στο 62’ ο Θρύλος σκόραρε για δεύτερη φορά, όταν ο Τικινιο μπήκε στην περιοχή και έκανε την πάσα, ο Μαντί πλάσαρε όμως ο Μπαϊντίρ έδιωξε, αλλά εκεί που πήγε η μπάλα περίμενε ο Μασούρας ο οποίος με ένα τρομερό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φενέρ.

Στο 68’ η νίκη παίρνει διαστάσεις θριάμβου όταν ο Αγκιμπού Καμαρά αδειάζει αντίπαλο και σουτάρει, ο Μπαϊντίρ διώχνει, όμως και πάλι ο Μασούρας περιμένει πλασάροντας εύστοχα για το 0-3!

Στο 83′ τεράστια ευκαιρία για τον Μασούρα για να πετύχει χατ τρικ, όταν βγήκε στην κόντρα και έφτασε μέχρι την περιοχή επιχειρώντας να νικήσει τον Μπαϊντίρ, όμως αυτή την φορά δεν το κατάφερε.

Στο 86′ η Φενέρ απείλησε με προβολή του Μπερίσα, όμως και πάλι ο Βατσλίκ έδιωξε!

Στο 897′ σουτ του Πέλκα έφυγε άουτ.

Κίτρινες: Βαλένσια – Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Μπαϊντίρ, Κιμ, Ζάλαι, Νόβακ, Οσαγί-Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Μέγιερ), Λουίς Γκουστάβο (70’ Γκουστάβο), Κεντίογλου, Ρόσι (70’ Μπερίσα), Βαλένσια (75’ Μουχάμεντ), Πέλκας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλικ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μασούρας (88′ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (88′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Α. Καμαρά, Τικινιο (87′ Ελ Αραμπί), Ονιεκούρου (63’ Κούντε).

[sc name=”hpeiros” ][/sc]