Ο Ολυμπιακός με ηγέτη και σκόρερ τον Μπρούμα νίκησε την ΑΕΚ 2-0

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρώτο 20λεπτο πολύ δυνατά και είχε τον έλεγχο του ντέρμπι. Στο 3″ το πρώτο σουτ με τον Φορτούνη αουτ. στο 11″ Ο Μασούρας πέτυχε γκολ από φάουλ του Φορτούνη όμως νωρίτερα ο Σωκράτης είχε κάνει φάουλ και το γκολ ακυρώθηκε από το VAR.

Στο 13″ ένα χέρι του Λόπεζ δεν είδε ο διαιτητης προ το Φορτούνη. Από το 20″ η ΑΕΚ ισορόπησε το παιχνίδι και έκανε καλές ευκαιρίες με τον Αλμπάνη στο 21″ και με τον Μάνταλο στο 24″ η πρώτη απειλή της ΑΕΚ και στο 25″ ο Τσιγκρίνσκι είχε την τρίτη ευκαιρία της ΑΕΚ από κόρνερ με ένα σουτ απο μακρια μόλις αουτ.

Στο 29″ η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο άλλα από θέση οφσάιντ,το με την βοήθεια του VAR Στο 37″ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να βάλει ένα γκολ άκυρο με τον Σεμέδο με κεφαλιά από φαουλ του Φορτούνη όμως η μπάλα βρήκε και το χέρι του Μπουχαλάκη και το VAR το ακύρωσε.

Στο 40″ νέα ευκαιρία της ΑΕΚ από λάθος απόκρουση της άμυνας του Ολυμπιακού πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο να αποκρούει ο Κριστιανσον .

Στο 44″ κίτρινη κάρτα στον Σύλβα.

Β ημίχρονο ο Μάρτινς βλέπει ότι η ΑΕΚ απειλή τον Ολυμπιακό αποφασίζει να κάνει τρεις αλλαγές στο 46″ για πρώτη φορά έξω Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Χασάν, μέσα Έλ Αραμπί, Μπρούμα, Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε αμέσως ποιότητα και προειδοποίησε με τον Έλ Αραμπί στο 49″ με κεφαλιά, ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για να έρθει. Στο επόμενο λεπτό αυτός ο παικταράς αν δεν βάλει γκολ θα μοιράσει στο 50″ γκολ στον Μπρούμα του έδωσε ασίστ πάρε βάλε και ο Μπρούμα  κάνει το 1-0. Απόψε ήταν μαζί με τον Έλ Αραμπί ο κορυφαίος του ντέρμπι, με τα δυο γκολ που πέτυχε.το ένα στο 50″ και το δευτερο στο 92″ έκλεψε την μπάλα από τον Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 2-0

Στο 57″ ο Ανδρούτσος από δεξιά σέντραρε στους αμαρκάριστους ‘Ελ Αραμπί και Μπρούμα ο Έλ Αραμπί μπερδεύτηκε και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία δίπλα του ήταν και ο Μπρούμα. Στο 63″ νέα ευκαιρία σε καφαλιά τον Χολέμπας από κόρνερ.Στο 65″ θα μπει στο ματς ο Βαλμπουενά και θα φύγει ο Μασούρας.

Στο 73″ ένα κόψιμο του Σωκράτη θα δει την κίτρινη κάρτα. Στο 74″ ένα ακόμα σουτ από τον Εμβιλά αουτ. Και στο 77″ ο Βασιλαντωνόπουλος από πλάγια θέση θα ανησυχήσει τον Κριστιανσον μόλις αουτ.

ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μάνταλου ένα λεπτό αργότερα.

Στο 79’ σουτ του Τιάγκο Σίλβα, άουτ.

Στο 88′ σουτ του Κρίστισιτς, άουτ.

Στο 90′ όμορφη ενέργεια του Ελ Αραμπί, αλλά το πλασέ του δεν είχε δύναμη, μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Στις καθυστερήσεις ο Μπρούμα πίεσε τον Νεντελτσεάρου, του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 2-0

Κίτρινες: Σεμέδο, Τιάγκο Σίλβα, Ρέαμπτσιουκ – Νεντσελτσεάρου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Σεμέδο (80’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος Μπουχαλάκης (46’ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Ρέαμπτσουκ, Φορτούνης (46’ Μπρούμα), Χασάν (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83’ Τάνκοβιτς), Λόπες (83’ Μιτάι), Αλμπάνης (58’ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70’ Σακχόφ).

[sc name=”hpeiros” ]

 

.