Ο Ολυμπιακός εύκολα με σβηστές μηχανές 1-0 τον Ιωνικό

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Ιωνικό με 1-0 και πάει στο ΟΑΚΑ με συν 3 βαθμούς από την ΑΕΚ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Το ματς με τον Ιωνικό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρων δεν είχε γρήγορο ρυθμό λίγες οι φάσεις και πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού. Ειχαμε δυο τραυματισμούς με τον Πιέρ Κούντε να αποχωρεί στο 41″ ύστερα από αλλεπάλληλα επεισόδια τραυματισμών και στο τρίτο αποχώρησε, παίρνοντας την θέση του ο Μαντί Καμαρά.

Ψάχνω να βρώ τον λόγο και το σκεπτικό του Μαρτίνς να αφήσει έξω τον Ελ Αραμπί 72″ και να τον θυσιάσει για χάρη το Σουάρες Τικινιο που δεν ανταποκρίθηκε ως προωθημένος δεν έκανε τις ευκαιρίες που θα έκανε ο Ελ Αραμπί. Με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να είναι μέσα στο παιχνίδι για την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μόλις στο 17″ με τον Αγκιμπού καμαρά να δίνει όμορφη πάσα από δεξιά στο Ροντρίγκες εκείνος ξεγέλασε τον αντίπαλό του και γύρισε την μπάλα προς το κέντρο ασίστ στον Μασούρα και το απευθειας μακρινό σουτ η μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη και με την βοήθεια κόντρας σε αμυντικό του Ιωνικού γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Μασούρας έχει αυτό το χάρισμα να απλώνει το πόδι επευθείς; όπως έρχεται η μπάλα χωρίς σταματηματα και κοντρόλ. Αυτό το είχαν σε μεγάλο βαθμό ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Νίκος Αναστόπουλος γι αυτό υπήρξαν και πρώτοι σκόρερ με πολλά γκολ. Κρατάμε το αποτέλεσμα μόνο γι αυτό το ματς που πέρασε ο Ολυμπιακός στην κορυφή με 23 βαθμούς και με την ΑΕΚ στους 20 βαθμούς.

Το ματς σημαδεύτηκε με δυο τραυματισμούς Κούντε και Ροντρίγκες θα μάθουμε αργότερα κατά πόσο σοβαρά αν είναι τα τραύματά τους .Για διακριθέντες ο μικρός είναι πάντα μέσα σε αυτούς Αγκιμπού Καμαρά Μασούρας, Ροντρίγκες, Λαλά, που όταν μπήκε ο Ανδρούτσος δεν τον άλλαξε αλλά έβαλε τον Ανδρούτσο στη θέση του Μασούρα και καλά έκανε. Ο Ανδρούτσος μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις εκτός από τερματοφύλακας.

 

 

 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλικ από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Κούντε, ο Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον επιθετικό που θα είναι ο Τικινιο, με Ροντρίγκες και Μασούρα στα εξτρέμ.

Μόλις στο 3’ ο Αγκιμπού Καμαρά βγάζει σκαφτή μπαλιά για τον Μασούρα, αυτός σε ρόλο κρυφού φορ κάνει το κοντρόλ και πλασάρει, όμως ο Χουτεσιώτης που έχει βγει κοντά του, διώχνει. Στο 5’ ο Ματσούκας βγάζει ασίστ για τον Τουράμ, ο οποίος έχει τρυπώσει ανάμεσα στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και πλασάρει, όμως ο Βατσλικ διώχνει. Στο 8’ σουτ του Ροντρίγκες, εκτός περιοχής, άστοχο.

Στο 17’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ιωνικού, ο Ροντρίγκες έκανε την κίνηση και βγάζει παράλληλη μπαλιά, η μπάλα κοντράρει και εκεί που φτάνει περιμένει ο Μασούρας, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύεται να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Στο 22’ εκτέλεση κόρνερ του Αγκιμπού, κεφαλιά του Μασούρα, άουτ. Στο 23’ ο Βατσλικ δεν υπολογίζει καλά την κάθετη του Τουράμ, ο Καμπράλ προλαβαίνει από πλάγια και κάνει την προβολή, όμως η μπάλα φεύγει άουτ. Στο 29’ ο Ροντρίγκες κάνει σέντρα, με τον Λαλά να έχει μπει στην περιοχή και να κάνει την προβολή, όμως η μπάλα πάει πάνω στον Χουτεσιώτη. Στο 32’ ο Τικίνιο παίρνει πλάτη τον αντίπαλο και σπάει όμορφα την μπάλα για τον Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει αμέσως το πλασέ, όμως ο Χουτεσιώτης έχει κλείσει την γωνία του και διώχνει. Άτυχος ο Πιέρ Κούντε ο οποίος μετά από καιρό ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, όμως τραυματίστηκε στο 41’ αφήνοντας την θέση του στον Μαντί Καμαρά.

Στο 49ο Τικινιο βγάζει για τον Ροντρίγκες, αυτός το σουτ με τη μία, άουτ. Στο 52’ εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα, κεφαλιά του Μαντί Καμαρά, άουτ. Στο 63’ δυνατό σουτ του Τουράμ, άουτ. Στο 72’ σουτ του Ονιεκούρου, άστοχο. Στο 74′ μετά από προσπάθεια του Ονιεκούρου και τον Ανδρούτσο να παρεμβάλλεται, η μπάλα φτάνει στον Ελ Αραμπί, ο οποίος σουτάρει όμως ο Χουτεσιώτης διώχνει με τα πόδια. Στο 75′ σουτ του Αγκιμπού, από καλή θέση, απελπιστικά άουτ.

Κίτρινες: Αγκιμπού Καμαρά – Καμπράλ, Ρομαό, Άισμαν

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος (46’ Παπαδόπουλος λ.τρ.), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Κούντε (41’ Μαντί Καμαρά λ.τρ.), Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες (62’ Ονιεκούρου λ.τρ.), Μασούρας (72’ Ανδρούτσος), Τικινιο (72’ Ελ Αραμπί).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαφέας (92′ Μάναλης), Βαλεριάνος, Μύγας, Ντάλσιο, Οσμαν, Ρομαό, Καμπράλ (76′ Λένις), Ματσούκας (76′ Ντελγάδο, 92′ Κάνιας), Τουράμ

[sc name=”hpeiros” ][/sc]