Ο Ολυμπιακός ανώτερος ξέρανε την Μαρσέιγ στο 92″ 1-0 Δείτε(φωτό)(βίντεο)

 

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρώτο του παιχνίδι του Champions League σε αργό ρυθμό είχε ένα πρόβλημα στο κέντρο του γηπέδου με την απουσία του Μαντί Καμαρά. Η Μαρσέϊγ είχε μια εδαφική υπεροχή με κατοχή μπάλας αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά με την άμυνα του Ολυμπιακού σε σταθερή και ψυχραιμία απέκρουσε κάθε κίνδυνο με τα ακραία μπακ να κάνουν μεγάλη εμφάνιση όπως και οι Σεμέδο με τον Μπα

. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός σταθεροποίησε το παιχνίδι του παρά τα λάθη του Μπουχαλάκη στο κέντρο με τον Εμβιλά να κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι. Όμως στο πρώτο μέρος ήταν αισθητή η απουσία του Μαντί Καμαρά.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Μαρσέϊγ πέτυχε δύο γκολ μέτρησε το ένα έχει και δύο δοκάρια

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός πάτησε την Μαρσάϊγ για τα καλά η έμπνευση του Μάρτινς να βάλει στο 84″ τον Χασάν ήταν χρυσή αλλαγή, πέτυχε στο 91″ το χρυσό γκολ των 2.700.000 ευρώ ο Βαλμπουενά από δεξιά έκανε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Αιγύπτιου σέντερ φορ ένα καταπληκτικό άλμα και με κεφαλιά ξέρανε την Μαρσέϊγ και την Γαλλία που παρακολούθησαν τον αγώνα από τις τηλεοράσεις. Έγινε ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού ο οποίος το αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του όπως δήλωσε στην κάμερα αργότερα.

Πραγματικά ο Ολυμπιακός έπαιξε μεθοδικά και με έξυπνη τακτική από τον Μάρτινς αν και έχω την αίσθηση ότι άργησε να μπει στο παιχνίδι ο Φορτούνης στο 77″ νωρίτερα ο Ολυμπιακός από το 65″ είχε βάλει από κάτω την Μαρσέϊγ και χρειάζεται τον ηγέτη του. Τέλος καλό όλα καλά ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη και τώρα οι ελπίδες του είναι τεράστιες και για την δεύτερη θέση. Η Ελλάδα ανέβηκε στη 17η θέση χάρης στον Ολυμπιακό. Η διαιτησία ήταν πολύ περίεργη μετά το γκολ του Ολυμπιακού ο διαιτητής έκανε ότι μπορούσε για να ισοφαρίσει η Γαλλική ομάδα όλα τα φάουλ ήταν υπέρ της Μαρσέϊγ από 4″ οι καθυστερήσεις το πήγε 5.5″ δεν του άρεσε φαίνεται το αποτέλεσμα του Ιταλού διαιτητή.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς, με αναγκαστική την απουσία του Καμαρά λόγω κορωνοϊού, ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-3-1, με Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, Μπουχαλάκη και Εμβιλά στο κέντρο, Μασούρα και Βαλμπουενά στα εξτρέμ, τον Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Στο 2’ ο Μπουχαλάκης έκανε λάθος πάσα, ο Σανσόν πήγε να αιφνιδιάσει και έκανε μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ νέο σουτ του Τοβέν στο 6’, είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 10’ σέντρα του Μασούρα, με τη μία το σουτ του Εμβιλά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.

Στο 12’ σουτ του Μπουχαλάκη, η μπάλα κοντράρει, πετάγεται ο Ελ Αραμπί αλλά δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου, ο Ραφίνια επιχείρησε άστοχο σουτ.

Στο 32’ σέντρα του Αμαβί, πετάγεται ο Τοβέν, όμως βρίσκει την μπάλα με το γόνατο και φεύγει ψηλά.

Στο 34’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παγέ, μπλόκαρε ο Σα.

Στο 39’ γύρισμα του Μπουχαλάκη, πάνω στον βηματισμό προσπαθεί ο Ελ Αραμπί να κάνει το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά δεν βρίσκει την μπάλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπενεντέτο βγαίνει σε τετ α τετ με τον Σα, όμως ο Πορτογάλος τερματοφύλακας διωχνει με το πόδι.

Στο 52’ σέντρα του Ραντζέλοβιτς, σουτ του Βαλμπουενά, αποκρούει ο Μανταντά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώνεται ως οφσάϊντ.

Στο 71’ σέντρα του Μασούρα, σουτ με τη μία από τον Βαλμπουενά, διώχνει ο Μανταντά.

Στο 84’ σέντρα του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, άουτ.

Στο 88’ εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Σεμέδο, άουτ.

Στο 91″ ήρθε το γκολ της λύτρωσης, με τον Βαλμπουενά να βγάζει σέντρα-λουκούμι και τον Χασάν να καρφώνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά για το 1-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας (93′ Σισέ), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (78’ Φορτούνης), Μασούρας (84’ Χασάν), Ελ Αραμπί (93′ Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Αμαβί, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Ρονζιέ, Γκεγέ (85’ Στρότμαν), Σανσόν (76’ Κιζάνς), Παγέ (76’ Ράντονιτς), Τοβέν (82’ Ζερμέν), Μπενεντέτο.

[sc name=”bitros” ]