O Λιούις Χάμιλτον εντυπωσιακή ταχύτητα των Mercedes.

O Χάμιλτον κατέκτησε την 93η pole position της καριέρας του στις  δοκιμές του βελγικού Γκραν Πρι, σε μια εντυπωσιακή ταχύτητα των Mercedes και την κακή μερα της Ferrari, οι οδηγοί θα εκκινήσουν από την 13η και 14η θέση.

Ο Χάμιλτον  σπάζοντας δύο φορές το ρεκόρ γύρου στο δρόμο του για την pole, με τον Βάλτερι Μπότας να μένει μισό δευτερόλεπτο πίσω του, ό,τι και να προσπάθησε για να τον πλησιάσει.

O Βρετανός εξάκις πρωταθλητής αφιέρωσε την pole στον πρωταγωνιστή της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας» Τσάντγουϊκ Μπόζμαν, ο οποίος πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στα 43 του από καρκίνο του εντέρου.

(Lars Baron, Pool via AP)
Το πάρτυ της Mercedes πήγε να χαλάσει για άλλη μια φορά ο Μαξ Φερστάπεν, αποτυγχάνοντας να φέρει τη Red Bull στην 1η σειρά της εκκίνησης για 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Από την 4η θέση θα εκκινήσει ένας ιδιαίτερα κεφάτος Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος κατέταξε τη Renault του μπροστά από τη δεύτερη Red Bull του Άλελ Άλμπον.

Ο Εστεμπάν Οκόν με τη δεύτερη Renault ήταν 6ος, εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα της γαλλικής ομάδας από τα δοκιμαστικά του περυσινού Γκραν Πρι στη Μόντσα.

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν 7ος νικώντας τις δύο Racing Point των Σέρχιο Πέρες και Λανς Στρολ, και τον συναθλητή του στη McLaren, Λάντο Νόρις.

Το Γκραν Πρι του Βελγίου θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 16:10 το απόγευμα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports και από τα Διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.