Ο Κολέ τεχνικός της εθνικής ανδρών των «μπλε» μέχρι το 2021 (Εθνικής Γαλλίας)

Ομοσπονδιακός της Γαλλίας μέχρι το 2021 ο Κολέ

Υπέγραψε το πρωί  7/5/2020 ο Κολέ του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών των «μπλε» μέχρι το 2021.

Το συμβόλαιο του Βενσάν Κολέ  έληγε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτοί αναβλήθηκαν για το 2021, η συνεργασία  των 2 πλευρών έπρεπε να επεκταθεί.

Ο Κολέ θα οδηγήσει στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα μετρά 12 χρόνια ως Ομοσπονδιακός της εθνικής Γαλλίας.

Ο Βενσάν Κολέ ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της εθνικής ανδρών της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2009 έχοντας τη δύσκολη αποστολή να βρει τη χημεία ανάμεσα στους Γάλλους ΝΒΑερς, μετά από συνεχείς αποτυχίες να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις διεθνείς διοργανώσεις, παρά το εξαιρετικό υλικό που είχαν στα χέρια τους, όπως ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς Τόνι Πάρκερ, οι προκάτοχοί του. Και τα κατάφερε!

Στο Ευρωμπάσκετ του 2011, η Γαλλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ δύο χρόνια αργότερα, ο Κολέ οδήγησε τους Γάλλους στο πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους, στο Ευρωμπάσκετ του 2013, στη Σλοβενία.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Ισπανία, οι Γάλλοι ήταν τρίτοι, όπως και στο Ευρωμπάσκετ του 2015, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2018, οι «μπλε» τερμάτισαν στην 6η θέση.

Η γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως παράλληλα με το συμβόλαιο του 56χρονου Βενσάν Κολέ, ανανεώθηκε και η συνεργασία με τον τζένεραλ μάνατζερ της εθνικής Γαλλίας, Πατρίκ Μπίσλι και τον βοηθό του, τον παλαίμαχο σταρ Μπορίς Ντιαό.