Ο Γ.Μακρόγλου του Περαμαϊκού μας μιλάει για όλα..!!

Κύριε Μακρόγλου καλησπέρα θα θέλατε να μου πείτε τι είναι το πρώτο πράγμα που προσπαθείτε να περάσετε σε ένα τμήμα και γιατί?

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και σαν ακαδημία έχουμε στόχο να ενεργοποιήσουμε τους νέους και να τους εντάξουμε τόσο στον αθλητισμό αλλά περισσότερο στην ίδια την κοινωνία. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και ο εγκλεισμός από την πανδημία οδηγεί τα παιδιά στην απομόνωση και τις ανθυγιεινές συνθήκες. Συνεπώς δεν ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω υπεραθλητές, παρά λειτουργικά άτομα, που γίνονται κομμάτι μιας παρέας και εκφράζουν ελεύθερα τους εαυτούς τους.

Τι κερδίζει ένα παιδί που ασχολήθηκε από μικρό με τον αθλητισμό?

Αρχικά, όπως είναι γνωστόν, κάποιος που ασχολείται από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό γνωρίζει καλά το σώμα του και τι είναι καλό για αυτό και ταυτόχρονα αποφεύγει βλαβερές ”απολαύσεις” (όπως κάπνισμα, ναρκωτικά, κλπ.) που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Εκτός αυτού μπορεί να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί με άλλα άτομα καθώς δημιουργεί σχέσεις και γνωριμίες που θα τον ακολουθούν μια ζωή. Τέλος, αποκτά ένα χόμπι που του προξενεί χαρά είτε το εξασκεί ο ίδιος είτε απλά σε μετέπειτα στάδιο απλά το παρακολουθεί.

Είστε ευχαριστημένος από την πρόοδο των παιδιών?

Τα παιδιά αυτή τη στιγμή περνούν πολλά εμπόδια που τους έβαλε και τους βάζει ακόμα η πολιτεία αλλά και η πανδημία γενικότερα. Υπάρχουν διαφορετικοί ρυθμοί σε κάθε άτομο αλλά είναι προφανές ότι όλα προσπαθούν να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να βελτιωθούν με κάθε ευκαιρία. Είμαι περήφανος για το καθένα ξεχωριστά.

Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που μόλις ανέβηκε στην αντρική ομάδα ?

Δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι ο επόμενος Μέσι ή Ρονάλντο. Στόχος τους πρέπει να είναι η σκληρή δουλειά και επιμονή. Αν κάνουν αυτό που αγαπάνε και είναι συγκεντρωμένοι θα πάρουν την ευκαιρία τους, μετά είναι στο χέρι τους να την εκμεταλλευτούν. Πρέπει πάντα να θυμούνται ότι πρώτα πρέπει να περνούν καλά, αν το ποδόσφαιρο γίνεται αγγαρεία χάνεται το νόημα. Όλα είναι στο μυαλό και την ψυχή.
[sc name=”hpeiros” ][/sc]