Ο Χάμιλτον κερδίζει το GP F1 του Μπαχρέιν. ( O Γάλλος που βγήκε από τις φλόγες )(βιντεο)

Ο επτά φορές πρωταθλητής Lewis Hamilton κέρδισε την 11η νίκη του για τη σεζόν 2020, κερδίζοντας το ζεύγος Red Bull των Max Verstappen και Alex Albon στο Grand Prix του Μπαχρέιν – σε έναν αγώνα του οποίου η αρχή επισκιάστηκε από μια συντριβή τρόμου για Ο Ραμέιν Γκρόζαν της Χαας.

Το αυτοκίνητο του Grosjean Haas βυθίστηκε στα εμπόδια στη στροφή 3 στον γύρο 1,O υπολείμματα του πιλοτηρίου του πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ύποπτα σπασμένα πλευρά και μικρά εγκαύματα – αλλά ευτυχώς τίποτα πιο σοβαρό από αυτό – με μια μακρά κόκκινη σημαία περίοδο που ακολούθησε καθώς τα εμπόδια επισκευάστηκαν μετά από ένα τρομερό συμβάν.

Ο Steiner ευχαριστεί τα πληρώματα διάσωσης καθώς ο Grosjean δραπετεύει από το κάψιμο του αυτοκινήτου με κάτι που φαίνεται να είναι μικροί τραυματισμοί

Μετά από μια επόμενη περίοδο ασφαλείας αυτοκινήτου στην επανεκκίνηση μετά την ανατροπή του Racing Point Lance Stroll μετά από επαφή με τον Daniil Kvyat του AlphaTauri, ήταν μια σχετικά απλή βραδινή δουλειά για τον Χάμιλτον – στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής την τελευταία φορά στο τουρκικό Grand Prix – του οποίου η νίκη δεν φαινόταν ποτέ απειλείται σοβαρά από τον Verstappen, παρά τον Ολλανδό τον σκιάζει για μεγάλο μέρος του αγώνα.

FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2020
Αποτελέσματα αγώνα
ΘΕΣΗ ΧΡΟΝΟΣ ΣΗΜΕΙΑ
1 Lewis HAMILTON Mercedes 2: 59: 47.515 25
2 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing + 1,25 δευτερόλεπτα 19
3 Alexander ALBON Red Bull Racing + 8.005 δευτ 15
4 Λάντο ΝΟΡΙΣ ΜΑΚ Λάρεν + 11.337 δευτ 12
5 Carlos SAINZ McLaren + 11.787 δευτ 10

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΛΗΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Πίσω από το κορυφαίο ζεύγος, έψαχνε για μεγάλο μέρος του αγώνα Μπαχρέιν, σαν ο Sergio Perez να αναλάβει το δεύτερο βάθρο σε τόσους αγώνες, προτού λήξει το Racing Point του Μεξικού με μια ύποπτη μονάδα ισχύος να εκδώσει τρεις γύρους από το τέλος. Αυτό προήγαγε τον Albon στο τρίτο, δίνοντας στον Ταϊλανδό οδηγό το δεύτερο βάθρο της καριέρας του καθώς ο αγώνας τελείωσε πίσω από ένα Αυτοκίνητο Ασφάλειας που αναδείχθηκε καθώς το αυτοκίνητο του Perez ανακτήθηκε.

Η αποχώρηση του Perez ήταν μεγάλη είδηση ​​για τον McLaren, ο οποίος διεκδίκησε τον τέταρτο και πέμπτο, τον Lando Norris, ο οποίος έπαιζε τον Carlos Sainz, ενώ οι 22 πόντοι τους είδαν να προχωρούν μπροστά από το Racing Point στο P3 στην βαθμολογία των κατασκευαστών.

Ένας μονόπλευρος αγώνας για τον Pierre Gasly της AlphaTauri του έδωσε έναν άξια P6, μπροστά από τη Renault του Daniel Ricciardo και τον Valtteri Bottas της Mercedes – ο οποίος υπέστη παρακέντηση στην επανεκκίνηση του αγώνα στον Lap 3, αφήνοντάς του μια κίνηση ανάκαμψης στο P8 . Το top 10 ολοκληρώθηκε από τη δεύτερη Renault του Esteban Ocon και τη Ferrari του Charles Leclerc στο P10.

Έτσι, ένας αγώνας με στροβιλισμούς – αλλά για άλλη μια φορά, ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην κορυφή, ο οδηγός της Mercedes τώρα νικητής τεσσάρων φορές του Grand Prix του Μπαχρέιν.