O Άθλος του αιώνα όλων των εποχών για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. (BINTEO)

 

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του, νίκησε την Άρσεναλ μέσα στο Εmirates με 1-2 και προκρίθηκε με ανατροπή αφού είχε χάσει στο Καραϊσκάκη με 0-1 και αύριο περιμένη να μάθει τον αντίπαλό του στην νέα του μάχη από τους 16 του Europa League να προκριθεί στους 8.

Ο Ολυμπιακός απόψε τρέλανε όλο τον πλανήτη αφού για τον αποκλεισμό της Άρσεναλ είναι η πρώτη είδηση για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλα τα προγνωστικά ήταν υπέρ της Άρσεναλ μια ομάδα που ήθελε φέτος να φτάσει τελικό για να πάρει το Europa League .

Ο Ολυμπιακός απόψε ήταν μια μεγάλη ομάδα για την Ευρώπη με αρχιτέκτονα τον καλύτερο προπονητή για τα τελευταία χρόνια Πέδρο Μαρτίνς. Μπορεί η Άρσεναλ να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά τις καλύτερες και κλασικές ευκαιρίες τις έχασε ο Ολυμπιακός που είχε και δοκάρι με τον Μασούρα, η χρυσή αλλάγή του Μαρτίνς αφού είχε συμμετοχή στο δοκάρι και από δική του σέντρα ακριβείας στον Έλ Αραμπί να πετύχει το νικητήριο χρυσό γκολ. Η Άρσεναλ την μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε στο 121″ όταν ο μόνος με τον Σα ο Ομπαμεγιάνγκ από κοντά σούταρε άουτ γιατί η μπάλα είχε τα φάλτσα της στο σουτ.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά στο 53″ με καφαλιά του Σισέ. Η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 113″ με εκπληκτικό και θεαματικό ψαλίδι του Ομπαμεγιάνγκι.
Από εκεί και πέρα ο Μαρτίνς ρίσκαρε και τα έπαιξε όλα για όλα έβαλε μέσα τον Αβραάμ στην θέση του Τσιμίκα που έπαιζε πολλά λεπτά τραυματίας, και βγήκε μπροστά αποφασισμένος να πετύχει την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του όλων των εποχών. Πρώτα ήρθε το δοκάρι του Μασούρα που είχε αντικαταστήσει τον Βαλμπουενά, και στο 119″ πάλι με τον Μασούρα προήρθε από δική του σέντρα στον Έλ Αραμπί για να πετύχει ο πιστολέρο το γκολ που τρέλανε τον Ολυμπιακό, την Ευρώπη και συνάμα όλο τον Πλανήτη, και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού αλλά και τον ηγέτη Βαγγέλη Μαρινάκη μου δεν κατάφερε να κρατήσει τα δάκρυά του από την συγκίνηση για τον ιστορικό άθλο του Ολυμπιακού στις δηλώσεις που έκανε στο τέλος του αγώνος.

Αυτό που ζήσαμε απόψε με τον Ολυμπιακό είχαμε πολλά χρόνια να το νιώσουμε τόσο έντονα να φανταστείτε ένα δικό μου περιστατικό μόλις ο Έλ Αραμπί έβαλε το δεύτερο γκολ αγκάλιασα μια άγνωστη γυναίκα που βρισκόταν
δίπλα μου στην καφετέρια modello στο Νέο Φάληρο και πανηγύριζα μαζί της χωρίς να προλάβει ο δικός της να την αγκαλιάσει και είχε ανέβει στις πλάτες ενός άλλου φιλάθλου. Μόνο ο Ολυμπιακός μας έχει χαρίσει τέτοιες μεγάλες στιγμές χαράς και ευτυχίας.

Πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού ο Κώστας Τσιμίκας έκανε μια φάση από αριστερά σε μια έφοδο αλλά Γιωργάτου πέρασε την μισή Άρσεναλ και με το δεξί παρακαλώ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Λένον….. όμως σαν αίλουρος πέταξε την μπάλα κόρνερ. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα κανείς δεν υστέρησε με την άμυνα όλη να παίζουν σαν λιοντάρια.

Το ματς σε λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο Λονδίνο με το γνώριμο σχήμα του, με Σα κάτω από τα δοκάρια, Μπα και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, τριάδα στο κέντρο με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ, Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Στα πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες έπαιξαν πάνω-κάτω, χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τους αμυντικούς εκατέρωθεν να ανταποκρίνονται.

Στο 22’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πεπέ, λίγο έξω από την τελική γραμμή της μεγάλης περιοχής, έφυγε άουτ.

Πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 36’, σε αντεπίθεση ο Καμαρά απέναντι στον Λένο σούταρε άουτ.

Στο 41’, σουτ του Ελ Αραμπί από το ύψος της περιοχής, έφυγε άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό, σουτ και πάλι από τον Μαροκινό, εύκολα στα χέρια του Λένο.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 53′. Εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, καρφωτή κεφαλιά του Σισέ και 0-1 μέσα στο Emirates.

Στο 57’ μεγάλη ενέργεια από τον Τσιμίκα και όμορφο σουτ, διώχνει σε κόρνερ ο Λένο.

Στο 59’ σουτ του Τσάκα έφυγε άουτ.

Στο 76’ πολύ δύσκολο σουτ από τον Πεπέ, με τον Σα να κάνει εκπληκτική επέμβαση, ενώ στην συνέχεια κεφαλιά του Λακαζέτ από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ.

Στο 81’ ο Σισέ έδειξε ολιγωρία με τον Λακαζέτ να βρίσκει χώρο για το σουτ, όμως να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 83’ μακρινό σουτ του Τορέϊρα μπλόκαρε ο Σα.

Στο 85’ μετά από εκτέλεση κόρνερ της Αρσεναλ, γυριστό σουτ του Τσάκα, μπλοκάρει ο Σα.

Στο 88’ εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ, άουτ.

Στο 91’ εκτέλεση κόρνερ από τον Μασούρα, κεφαλιά του Μπα άουτ.

Με την κανονική διάρκεια του αγώνα να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

Στο 103’ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην κόντρα επίθεση με τον Μασούρα να αλλάζει παιχνίδι, ο Γκασπάρ κοντρολάρει και σουτάρει άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό στο 109′ με ένα γλυκό πλασέ του Μασούρα, να βρίσκει στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού.

Στο 113′ σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Ομπαμεγιάνγκ με ψαλιδάκι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 119′ ήρθε η μυθική πρόκριση με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει με προβολή μέσα από την περιοχή και να στέλνει στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού.

Στο 123′ ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε απίστευτη ευκαιρία μέσα από την μικρή περιοχή, σουτάροντας άουτ!

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84’ Γουίλοκ), Σακά, Λουίζ, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Σεμπάλος (72’ Τορέϊρα), Τσάκα, Οζίλ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (106’ Μαρτινέλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (117′ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

[sc name=”bitros” ]