O Άρης 1-0 με το γκολ του Ιντέγε

O Άρης  σπουδαίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα  και σκορ 1-0 με το γκολ του Ιντέγε  στην Ξάνθη.

Στο 17’το γκολ  με τον Άρη να διαχειρίζεται το προβάδισμά του,  είχε την ευκαιρία να δώσει και μεγαλη διαστάσεις στο σκορ, αλλά  εκπληκτικός Μπέντο που έκανε μεγαλες  επεμβάσεις.

Φυσικά θα υπήρχε ένα ευρύτερο σκορ και αν ο βοηθός Τζιότζιος, μετρούσε το κανονικότατο γκολ του Μαντσίνι, από το υπέροχο σόλο και ασίστ πάσα του Φετφατζίδη.

Η γηπεδούχων δεν μπόρεσα να απειλήσουν παρά ελάχιστα τον Κουέστα, μόνο στο 89’ όταν ο Φοσέ από την μικρή περιοχή, αστόχησε.

Πώς έπαιξαν

Η Ξάνθη είχε έξι αλλαγές σε σύγκριση με το ματς απέναντι στην ΑΕΛ και κατέβηκε με 4-3-3. Ο Άρης κατέβηκε με τον ίδιο ακριβώς σχηματισμό και την ίδια ενδεκάδα όπως και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, σε 4-2-3-1.

 Ματς
Με τον αέρα της μεγάλης νίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ μπήκε ο Άρης που έβαλε την μπάλα κάτω και έκανε το παιχνίδι του από την εκκίνηση του ματς. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9ο λεπτό, όταν ο Κόρχουτ έκανε το γέμισμα από αριστερά στην περιοχή, με τον Κασάδο να κάνει τσαφ. Η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη, που σούταρε, ο Καρασαλίδης κόντραρε με το σώμα, με τον Σάσα να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Μπέντο, σε εκτέλεση φάουλ του Ματίγια από αριστερά, ενώ στη συνέχεια ο Κόρχουτ που πήρε την απόκρουση, σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο πορτιέρε της Ξάνθης είχε απάντηση. Τελικά χρειάστηκε να φτάσει το 17ο λεπτό με τους ποδοσφαιριστές του Άρη να κρύβουν την μπάλα, αφού ο Φετφατζίδης πέταξε στον κενό χώρο στον Λάρσον που από δεξιά και κοντά στην τελική γραμμή, γύρισε στον Ιντέγε, που έσπρωξε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα για το 0-1.

Από εκεί και πέρα ο Άρης έκανε διαχείριση ως το τέλος του ημιχρόνου με την Ξάνθη να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητική, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη. Δύο σουτ, ένα του Σόσα στο 41’ και ένα του Μπαριέντος στο 44’ που ήταν τελείως άστοχα και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με τον Άρη να προηγείται 1-0.

Στην επανάληψη η Ξάνθη προσπάθησε να μπει πιο ζωηρά, ωστόσο ήταν ο Άρης που έκανε πάλι την πρώτη τελική με τον Λάρσον να σουτάρει άουτ, ενώ σε γύρισμα του Σάσα στο 53’ ο Μπέντο είχε απάντηση. Ο Παράσχος έβγαλε τον Μουλέν για να περάσει μέσα στο ματς τον Ντε Αμορίμ, ενώ ο Ένινγκ, έριξε στο ματς τον Ντουρμισάι αντί του Λάρσον.

Στο 61’ ο Μπέντο κατάφερε να χαλάσει με έξοδο το ένα-δύο που πήγαν να παίξουν ο Ιντέγε με τον Φετφατζίδη, ενώ στο 66’ ο πορτιέρε της Ξάνθης, είχε ακόμα μια καλή επέμβαση, στην κλειστή του γωνία, σε σουτ του Φετφατζίδη από σέντρα του Κόρχουτ. Ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας στο ματς Κοβάτσεβιτς και Φοσέ στο 72’ αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν ο Φετφατζίδης αυτός που απείλησε πάλι, αλλά ο Μπέντο έκανε την επέμβαση του αγώνα για να κρατήσει την Ξάνθη στο ματς.

Δύο σπουδαίες στιγμές στο φινάλε του ματς, με το σόλο του Φετφατζίδη να δίνει την ευκαιρία στον Μαντσίνι να σκοράρει, αυτός το έπραξε, αλλά ο βοηθός Τζιότζιος δεν μέτρησε λανθασμένα το γκολ. Στο 89’ ο Φοσέ είχε την καλύτερη στιγμή για την Ξάνθη, αλλά αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή. Έτσι έμεινε το 0-1 που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη, απέναντι σε μια αντίπαλο που έχει μετατρέψει σε… πελάτισσα.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη Βίτορ Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (71’ Κοβάτσεβιτς), Μουλέν (58’ Ντε Αμορίμ), Λουίς Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72’ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο

 Πάγκο έμειναν οι: Στεπάνοβιτς, Θυμιάνης, Κοβάσεβιτς, Μπαξεβανίδης, Εντουάρντο

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (69’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59’ Ντουρμισάι), Ιντέγε (82’ Αμπού Μπα)

 Πάγκο έμειναν οι: Τσιλιγγίρης, Μπακούτσης, , Μαρτίνες, Ούγκο Σόουζα,