Νικόλαος Σούτας: Στήν 4η θέση με τήν ακριβότερη βενζίνη στήν Ευρώπη.

 

Η Ελλάδα είναι από τίς ακριβότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, και ενώ ο μέσος όρος τών μισθών στη χώρα μας είναι από τους χαμηλότερους στήν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τήν Κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους, οι πολίτες ετοιμάζονται για εφιαλτικούς μήνες.
Η χώρα μας διαθέτει τήν 4η υψηλότερη τιμή τής απλής αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχει σκαρφαλώσει στο 1,85 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιοχές έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Οι φόροι αντιστοιχούν σε ποσοστό 60% της τελικής τιμής και αυτός είναι ο βασικότερος παράγοντας για το γεγονός πώς στη χώρα μας, πωλείται σχεδόν η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη τής Ευρώπης.

Στήν κορυφή της λίστας με τίς χώρες που έχουν τήν ακριβότερη τιμή βενζίνης σε σχέση με την Ελλάδα, είναι η Ολλανδία (2,08 ευρώ) η Φιλανδία (1,90 ευρώ) και η Δανία (1,89 ευρώ), αλλά αυτές διαθέτουν όμως τους υψηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, καθώς στη Δανία είναι 3,914 ευρώ, στη Φιλανδία 2,509 ευρώ και τέλος στήν Ολλανδία 2,152 ευρώ.

Η Κυβέρνηση πάλι κάτι λάθος πρέπει να έχει κάνει, καθώς μας συγκρίνει με χώρες που ο μηνιαίος μισθός τους, είναι 4-5-6 φορές μεγαλύτερος από τη χώρα μας.

Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων τής ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ
Νικόλαος Σούτας.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.