Νικόλαος Σούτας : Προσχεδιασμένος ο διάλογος με την Τουρκία.

Η Κυβέρνηση όταν δέχεται να συμμετάσχει, κατόπιν βέβαια διπλωματικών πιέσεων ( Γερμανία- ΝΑΤΟ – ΗΠΑ) στην επανέναρξη των επαφών με τους Τούρκους, ουσιαστικά συναινεί σε έναν διάλογο που θα περιλαμβάνει και τις τουρκικές αξιώσεις.

Όπως υποστηρίζει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολου” οι διαφορές που θα πρέπει να συζητηθούν στις 25 Ιανουαρίου στη Κωνσταντινούπολη είναι η :

Υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος.

Αποστρατικοποίηση νησιών.

Καθεστώς νησίδων και βραχονησίδων.

Κέντρα εναέριας κυκλοφορίας και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση λέει ότι διαπραγματεύεται μόνο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά ξεχνάει ότι σε έναν διάλογο θα ακουστεί και η άλλη πλευρά, και οι τούρκικες προτάσεις θα καταγραφούν και θα αξιοποιηθούν μελλοντικά κατά ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η Τουρκία με την ανοχή της Γερμανίας και έπειτα της Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα που δεν ανατρέπονται, όταν μάλιστα η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αντιδρά καθόλου.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο και οδυνηρό για την ΕΛΛΑΔΑ, όταν οι κυρίαρχες δυνάμεις επανασχεδιαζουν την περιοχή και αναγνωρίζουν την Τουρκία ως την κυρίαρχη δύναμη, όχι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι Αμερικανοί και Ρώσοι.

Νικόλαος Σούτας: Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων τής ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ.