Νικόλαος Σούτας : Οι ευρωπαίοι εταίροι καθιστούν ανύπαρκτο το Αιγαίο.

 Με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέγραψε από την ατζέντα των θεμάτων της  το Αιγαίο στο διμερή πολιτικό διάλογο Ελλάδας Τουρκίας.

Στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου, η Τουρκία κρίνεται μόνο  για τις παράνομες επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της στην Αν. Μεσόγειο. 

Πουθενά δεν κατονομάζονται οι  επικίνδυνα προκλητικές και μόνιμες ενέργειες της Άγκυρας σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων  στο Αιγαίο.

Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ουδέποτε προσέφυγε  ως όφειλε  στην ΕΕ προκειμένου να την ενημερώσει για την  συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο η οποία έχει καταλάβει με στρατιωτικά μέσα και πυρά ελληνική κυριαρχία από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο.

Αυτό αποδεικνύεται από την περιοχή τουρκικής άσκησης με πυρά και αορίστου χρόνου στην περιοχή Λήμνου -Σαμοθράκης. Η περιοχή αυτή καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία σε χωρικά ύδατα και εθνικό εναέριο χώρο.

Επίσης προβαίνει σε καθημερινές παραβιάσεις ελληνικής κυριαρχίας σε όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι τον 25ο μεσημβρινό.

Μετατρέπει σε τουρκική κυριαρχία τη διεθνή θάλασσα  μεταξύ των νήσων Λήμνου-Λέσβου, Λέσβου – Χίου, Χίου- Ικαρίας και Ρόδου- Καστελόριζου.

Έχει διαγράψει το FIR Αθηνών /Κων-λης, που ορίζεται από τις εκβολές του Έβρου μέχρι 15νμ ανατολικά του Καστελόριζου, το οποίο ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Αυτό αποδεικνύει επιθετική τουρκική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας για να μπορεί πλέον να επεκταθεί σε βάρος της Ελλάδας και πέρα από τα δυτικά σύνορα της στην περιοχή του Αιγαίου.

Όλα αυτά συνδυάζονται με την  αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, δηλαδή την απαίτηση της Τουρκίας να μην προσεγγίζουν ελληνικά αεροσκάφη και πλοία εγγύτερα των 6νμ από τις ακτές των νησιών του Αν. Αιγαίου.

Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη  έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα διμερή πολιτικό διάλογο με την Τουρκία, θέτοντας  την ελληνική κυριαρχία και  συμφέροντα στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο στις ορέξεις του Ερντογάν.

Νικόλαος Σούτας : Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων τής ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ.

      https://soutasnikolaos.gr/