Νικόλαος Σούτας: Μετά την  υγειονομική κρίση έρχεται σίγουρα οικονομική.

Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα  τύπου Σόιμπλε, με γερμανική αυστηρότητα και  πειθαρχία που πρέπει να επιδείξουν τα κράτη της Ε.Ε. για να βολέψουν τους Γερμανούς ύστερα από το τέλος της  υγειονομικής κρίσης

Ο επικεφαλής του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ και ο πιθανότερος να τη διαδεχθεί στην Καγκελαρία,ο Αρμιν Λάσετ στη  συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times»  έδειξε τις προθέσεις του, λέγοντας ότι  κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα δικά της χρέη. και βασική ιδέα είναι να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου μια χώρα ευθύνεται για τα χρέη μιας άλλης,και  είναι σημαντικό να λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις με πλειοψηφία και όχι ομοφωνία, ακόμα και για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ουσιαστικά,  προαναγγέλλει την επικράτηση μιας εξουσιαστικής ομάδας 15 χωρών, οι οποίες θα εκπροσωπούν το 65% του πληθυσμού της Ενωσης.

Αν κάποιος αναλογιστεί  τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μόνη της η κυβέρνηση έναντι των δανειστών για εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα τότε η ανάπτυξη και  το δυσοίωνο κλίμα επιδεινώνεται.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει νέα μνημόνια, τα οποία θα “δέσουν” εκ νέου τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.
Καθώς φαίνεται, η πανδημία της λιτότητας, της υπερφορολόγησης και των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων δεν πρόκειται να λήξει.

Νικόλαος Σούτας : Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

https://soutasnikolaos.gr/

Related Post