Νικόλαος Σούτας: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ουκρανία και Κύπρος.

Υποθέσεις όπως η εισβολή τών Τούρκων στήν Κύπρο και η κατοχή του 38% τών εδαφών τής χώρας, αλλά και οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι εκτελέσεις αιχμαλώτων, οι ομαδικοί τάφοι, οι λεηλασίες, οι καταστροφές μνημείων και η δημιουργία ψευδοκράτους δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να γεμίζει τα ταμεία τής Τουρκίας με ευρώ, με διάφορες προφάσεις όπως και η ΗΠΑ που και αυτή από τήν πλευρά της, στηρίζει τήν γειτονική χώρα είτε στρατιωτικά, πολιτικά ή οικονομικά ενθαρρύνοντας τίς εξορμήσεις της, αλλά και τίς απαιτήσεις της στήν περιοχή.

Στήν Ουκρανία οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τήν εδαφική ακεραιότητα τής χώρας, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε δηλώσεις και σε έργα, επειδή βρίσκεται σε διένεξη με τήν Ρωσία, με τήν οποία έχουν αντίθετα συμφέροντα με εκείνην.

Σε σύγκριση με τήν Κύπρο όπου είχαμε μόνο ευχολόγια, διασκέψεις και ανούσιες συστάσεις για προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.

Η Ελλάδα όπως και η Κύπρος, βλέπουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία ζυγίζουν τίς υποθέσεις τους η Ε.Ε. και η ΗΠΑ, και οφείλουν να στηριχθούν στίς δυνάμεις τούς και να μήν ταυτίζονται με κέντρα ισχύος, αλλά να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις για να αποκομίσουμε όσα οφέλη μπορούμε περισσότερα.

Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων τής ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ
Νικόλαος Σούτας.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.