Νικόλαος Σούτας: Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί στήν ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Ακόμα μία φορά παρακολουθούμε με έντονη τήν αγωνία, για όσα συμβαίνουν στο ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας, στήν Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Ένας ακόμα σύλλογος αυτών των Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) έστειλε επιστολή για τους βανδαλισμούς που υπέστη, στη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay ζητώντας της να παρέμβει δυναμικά, ώστε να αναστραφεί η παρούσα κατάσταση που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, για αυτό το μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως επίσης και για ένα άλλο κορυφαίο Βυζαντινό μνημείο της Πόλης, το άλλοτε καθολικό της Μονής τής Χώρας ( Kariye Camil), στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ώστε να λειτουργήσει και αυτό ως τέμενος.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν υπάρχει ο Σεβασμός και το ενδιαφέρον από τήν κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, και αφήνει αυτά τα Παγκόσμια Μνημεία στις επιθυμίες του Ερντογάν.

Νικόλαος Σούτας: Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων τής ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.