Σύγχρονη πόλη, σημαίνει «έξυπνη» πόλη.

blank - Σύγχρονη πόλη, σημαίνει «έξυπνη» πόλη.

 

Κάτι που έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω είναι ότι η νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση, είναι να εκσυγχρονίσουμε τις πόλεις μας. Να εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες στη καθημερινή ζωή, ώστε να την απλοποιήσουμε, να επιταχύνουμε την επίλυση προβλημάτων και να παρακάμψουμε τη γραφειοκρατία που πολλές φορές βασανίζει τους πολίτες.

Ένα τέτοιο βήμα αποτελεί η εφαρμογή «ClicknSpot», που λειτουργεί στο Δήμο μας. Τώρα μπορούν όλοι να την εγκαταστήσουν στο κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους και να κάνουν την εγγραφή τους.

Με αυτό τον απλό τρόπο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση για την έκδοση πιστοποιητικών όπως οικογενειακής κατάστασης, γέννησης και Τ.Α.Π., ή να κάνουν αιτήσεις – εγγραφές στα τμήματα της Δ/νσης Πολιτισμού. Επίσης, μπορούν ανά πάσα στιγμή να στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν στη γειτονιά τους, ή συναντούν στην πόλη, όπως;

Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, κάδους απορριμμάτων, δημοτικό φωτισμό, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητα ή συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, εγκαταλελειμμένα οχήματα κλπ.

Το «ClicknSpot» για να λειτουργήσει χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας και για να έχει αποτελέσματα προϋποθέτει οι υπηρεσίες του Δήμου να κινητοποιούνται γρήγορα για κάθε πρόβλημα που μπορούν να λύσουν. Είναι μια πρόκληση για όλους μας.

Στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, όλοι οι κάτοικοι Νίκαιας και Ρέντη, θα βρουν το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το «ClicknSpot».

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
blank - ο 3ο υπαίθριο γυμναστήριο στο Ρέντη – το 5ο στην πόλη

ο 3ο υπαίθριο γυμναστήριο στο Ρέντη – το 5ο στην πόλη

blank - Νέο τμήμα Λογοθεραπείας από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

Νέο τμήμα Λογοθεραπείας από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού