Ήταν καιρός να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης των προσφυγικών.

10

Εδώ και δεκαετίες, τα παλιά προσφυγικά της Νίκαιας, παλιώνουν και εγκαταλείπονται. Γκρεμίζονται και οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν γι’ αυτό. Ο Δήμος φυσικά, δε μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικά κτήρια, όπως είναι πλέον τα προσφυγικά. Μπορεί όμως να παρέμβει στους εσωτερικούς χώρους, τα λεγόμενα «πλυσταριά» και να τους διαμορφώσει, ώστε να παρακινήσει και τους ιδιοκτήτες ν’ ασχοληθούν με τις ιδιοκτησίες τους.

Στα οικοδομικά τετράγωνα λοιπόν που περιλαμβάνονται μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών, ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο ανάπλασης και αναβάθμισης όλων των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων (5 οικοδομικά τετράγωνα).
Όλα τα παλιά παρτέρια τα δάπεδα κλπ, θα αποξηλωθούν, θα γίνουν νέες πλακοστρώσεις, θα κατασκευαστούν νέα παρτέρια, θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθεί άρδευση και νέος ηλεκτροφωτισμός τεχνολογίας Led.

Το έργο αυτό προϋπολογισμού 330.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, θα αναβαθμίσει τα σημεία συνάντησης των κατοίκων στους εσωτερικούς – κοινόχρηστους χώρους και θα τους προσδώσει και πάλι την εικόνα της «γειτονιάς», που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι σήμερα.

Ελπίζουμε ότι μέχρι τις γιορτές στο τέλος του χρόνου, το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί.
Θα συνεχίσουμε με άλλα 23 οικοδομικά τετράγωνα που προσπαθούμε να τα εντάξουμε στη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και σύντομα θα σας ενημερώσουμε και γι’ αυτό.