Νεφέλη Κοσμοπούλου στην κατηγορία Mini Rok και τον Ιαωακείμ Σώη στην κατηγορία Expert Rok.!

 

Ο τελικός του πρωταθλήματος της Vortex του Rok Cup  την Τετάρτη 14 έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην πίστα Franciacorta της Ιταλίας.

Πρόκειται για  τελικό του θεσμού στον οποίο συμμετέχουν οι πρωταθλητές των εθνικών κυπέλλων του Rok.

Στη χώρα μας αρκετά χρόνια δε διεξάγεται το κύπελλο αυτό αλλά κάποιοι Έλληνες οδηγοί συμμετέχουν στο διεθνή τελικό.

Στην πίστα του Lonato, όπως κάθε χρόνο, αλλά στην νέα πίστα της Franciacorta αφού η άδεια λειτουργίας του Lonato έχει ανασταλεί.

Η χώρα μας φέτος, έχει δύο λόγους να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα, τη Νεφέλη Κοσμοπούλου στην κατηγορία Mini Rok και τον Ιαωακείμ Σώη στην κατηγορία Expert Rok, και οι δύο, συμμετοχές της Cosmosrally Kart Academy.

Μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Τετάρτης, το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλάμβανε τις χρονομετρημένες δοκιμές και από ένα προκριματικό σκέλος που εξελίχθηκαν με βρόχινες συνθήκες.

Στην κατηγορία Mini Rok, ανάμεσα στους 82 οδηγούς που συμμετείχαν (είχαν δηλώσει συμμετοχή 86!) ο Αμερικανός Kai Sorensen με σασί Parolin έκανε τον ταχύτερο χρόνο και κατέκτησε φυσικά την pole position. Η Νεφέλη Κοσμοπούλου της Cosmosrally Kart Academy με σασί Energy, κατέκτησε την 81η θέση.

Στο προκριματικό σκέλος του Group A στο οποίο κατετάγη η Κοσμοπούλου το οποίο αγωνίστηκε κόντρα στο Group B, ανάμεσα στους 22 οδηγούς, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Kai Sorensen ενώ η Κοσμοπούλου ολοκλήρωσε στη 19η θέση.

Στην κατηγορία Expert Rok οι συμμετοχές ήταν λιγότερες. Συμμετέχουν 17 οδηγοί, κάτι που σημαίνει πως ο Ιωακείμ Σώης θα αγωνιστεί σίγουρα στον τελικό. Στα χρονομετρημένα την pole position κατέκτησε ο Αμερικανός David-Renato Japer με σασί Tony. Ο Σώης έκανε τον 11ο ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος, νικητής αναδείχθηκε ο David-Renato Japer και ο Σώης υπερασπίστηκε την 11η θέση.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η Νεφέλη Κοσμοπούλου θα συμμετέχει σε 2 ακόμα προκριματικά σκέλη προσπαθώντας να κερδίσει θέσεις και να ανέβει σε μια θέση που θα την οδηγήσει στον τελικό. Αντίστοιχα ο Ιωακείμ Σώης θα συμμετέχει σε δύο σκέλη προσπαθώντας να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του ενόψει του μεγάλου τελικού του Σαββάτου

Φωτογραφίες: Οργάνωση, Cosmosrally Kart Academy

 

Exit mobile version