MotoGP: Oliveira πανηγύρισε τη 2η νίκη της καριέρας του.!

Ο τελευταίος του MotoGP  ολοκληρώθηκε στην Πορτογαλία, στην πίστα του Portimao .

Οι αλλαγές  θα είναι πολλές κι έτσι αφού άλλοι αναβάτες δε θα συμμετέχουν στο 2021 ενώ είναι αρκετοί αυτοί που θα αλλάξουν ομάδες.

Ο Miguel Oliveira,  έχοντας κατακτήσει την pole position, ξεκίνησε δυνατά και δεν άφησε στους αντιπάλους
περιθώριο να τον ζύγωσουν ο εγινε αγώνα μεσα στην πατρίδας του.

Επέβαλε από τον 1ο κιόλας γύρο, που δε μπόρεσαν καν να τον ακολουθήσουν.

Άρχισε να χτίζει διαφορά κι έτσι δεν ενεπλάκη σε μάχες αφού ήδη στη μέση του αγώνα η διαφορά του ξεπερνούσε τα 4,5 δευτερόλεπτα.

Έμεινε συγκεντρωμένος, διατήρησε το ρυθμό του και πανηγύρισε τη 2η νίκη της καριέρας του που ήταν διαφορετική από την πρώτη.

Στην Τσεχία, πέρασε στην κορυφή στην τελευταία στροφή περνώντας τουw Pol Espargaro και Jack Miller που μάχονταν για τη νίκη ενώ μέσα στην πατρίδα του ήταν πρωτοπόρος από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

Άξια και πειστική νίκη για τον νεαρό Πορτογάλο που πραγματικά έζησε το όνειρο.

Μάχη έγινε για τη 2η θέση στον αγώνα.

Ο Franco Morbidelli ξεκινώντας από τη 2η θέση, προσπάθησε να ακολουθήσει τον Oliveira αλλά αυτό ήταν αδύνατο.

Έχοντας πίσω του τον Jack Miller οδήγησε στο όριο σε όλους τους γύρους, κάποιες στιγμές άνοιξε λίγο τη διαφορά τους και κάποιες άλλες ένιωθε δίπλα του τον αναβάτη της Pramac.

Στον τελευταίο γύρο, ο Jack Miller προσπάθησε και πέρασε τον Morbidelli σε μία αριστερή στροφή. Ακολουθούσε μία δεξιά στην οποία ο Morbidelli είχε την εσωτερική.

Όμως ο Miller ήταν ήδη μπροστά του, ο Morbidelli είχε ένα μικρό γλίστρημα και αρκέστηκε στην 3η θέση η οποία όμως του έδωσε τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία και την 1η θέση ανάμεσα στους μη εργοστασιακούς αναβάτες.

Ο Jack Miller πήρε τη 2η θέση για 3η φορά τη φετινή χρονιά στα 4 βάθρα που κατέκτησε.

Ο Pol Espararo ξεκίνησε 9ος, ανέβηκε 5ος από τον 1ο κιόλας γύρο, υποχώρησε στην 6η θέση πριν ανέβει στην 4η, στον 7ο γύρο. Διατήρησε τη θέση αυτή μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας χωρίς να εμπλακεί στις μάχες που δίνονταν πίσω του και έφεραν ανακατατάξεις μέχρι και τους τελευταίους γύρους.

Ο Takaaki Nakagami είχε ένα δύσκολο αγώνα ξεκινώντας από την 11η θέση. Ανέβηκε σιγά σιγά αλλά οι 4 τελευταίοι γύροι ήταν πραγματικά πολύ δυνατοί για τον Ιάπωνα αναβάτη της LCR. Βγήκε κερδισμένος από τις τελευταίες μάχες, τερμάτισε στην 5η θέση και ήταν η καλύτερη Honda.

O Andrea Dovizioso στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του οδήγησε πολύ καλά, έκανε περάσματα, έφτασε μέχρι την 5η θέση έχοντας ξεκινήσει από τη 12η και τελικά ολοκλήρωσε την πορεία του στο MotoGP τερματίζοντας 6ος.

Με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε και 2 θέσεις στην τελική βαθμολογία, ολοκληρώνοντας στην 4η θέση. Ο Stefan Bradl έκανε εξαιρετικό αγώνα και πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά, τερματίζοντας 7ος.

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε 8ος, ο Alex Marquez 9ος και ο Johann Zarco 10ος. Ο Maverick Vinales δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση.

Ο Valentino Rossi στην τελευταία χρονιά του ως εργοστασιακός αναβάτης, αφού το 2021 θα αγωνιστεί με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, την Petronas, έκανε αρκετά καλό αγώνα.

Ξεκίνησε από τη 17η θέση, κυνήγησε όσο μπορούσε, μείωσε διαφορές, έδωσε μάχες και τερμάτισε 12ος.

Στην πορεία του μέχρι τη θέση αυτή έκανε περάσματα ενώ κέρδισε και τη μάχη με τον αναβάτη που πήρε τη θέση του στην εργοστασιακή Yamaha, τον Fabio Quartararo.

Ο Quartararo έκανε έναν αγώνα που θα θέλει να ξεχάσει πολύ σύντομα. Ξεκίνησε 5ος και χάνοντας όποια μάχη έδωσε, τερμάτισε 14ος.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Quartararo που ξεκίνησε τη χρονιά ως φαβορί, ειδικά μετά τον τραυματισμό και την απουσία του Marc Marquez, στους 6 τελευταίους αγώνες συγκέντρωσε μόλις 19 βαθμούς….

Ο Cal Crutchlow στον τελευταίο του αγώνα, πήγε καλά, μέχρι τον 20ο γύρο που ήταν 6ος. Σε μια μάχη όμως με τον Dovizioso και τον Nakagami, βγήκε λίγο από την πίστα και τελικά τερμάτισε 13ος.

Η Suzuki δεν έδωσε καν τη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος κατασκευαστών που ισοβαθμούσε στην 1η θέση με τη Ducati.

Ο Mir εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη και ο Rins τερμάτισε μόλις 15ος.

Ο Mir είχε και μια επαφή στην αρχή του αγώνα, στην οποία ο Bagnaia χτύπησε στον ώμο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ενώ από πτώση εγκατέλειψε και ο Lorenzo Savadori με την Aprilia.

[sc name=”boukis” ]