Μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ 2-0 με ηγέτες Καμαρά Φορτούνη Δείτε (φωτό) (βίντεο)

 

Ο Ολυμπιακός στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ για να κατακτήσει το 18ο ντάμπλ της ιστορίας του. Σε ένα ματς που είχε δύο όψεις .

Στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να μπει στον αγώνα 41″ο Κώστας Φορτούνης βγήκε Μπουχαλάκης ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Όσο καλός και να είναι ο Μάξη Λοβέρα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός Βαλμπουενά, ενός Φορτούνη.


Από το λεπτό που μπήκε αλλαγή το Νο7 του Ολυμπιακού όλα άλλαξαν έδωσε άλλη πνοή και ποιότητα και ξεκίνησαν οι ευκαιρίες η μία πίσω από την άλλη.

Μέχρι το 29″ δεν είχαμε καταγράψει καμία σοβαρή φάση, πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ σε ισχυρό σουτ του Λημνιού άουτ.Ένα σκληρό φάουλ στο 32″ πάνω στον Έλ Αραμπί ο Ολλανδός διαιτητής χαρίζει την κίτρινη κάρτα .Στο 34″ γέμισμα Λοβέρα αποκρούει ο Πασχαλάκης θεαματικά .

Πρώτο σουτ για τον Καμαρά στο 42″ αποκρούει ο Πασχαλάκης, και στο 43″ ξεκινούν οι μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού ο ένας ηγέτης Καμαρά έχει τώρα δίπλα του τον Φορτούνη που μαζί στην συνέχεια έκαναν τον ΠΑΟΚ φίλο και φτερό. Από κάθετη πάσα Φορτούνη ο Τσιμίκας στον Μασούρα χάνει στο 43″ μεγάλη ευκαιρία για το 1-0

Με την έναρξη του Β ημιχρόνου μπαίνει ο Ρατζέλοβιτς στην θέση Μάξη Λοβέρα.
Ο ΠΑΟΚ έχει υποχωρήσει στην μεγάλη πίεση του Ολυμπιακού, μια κεφαλιά του Μπα στο 47″ ήταν η πρώτη φάση του Β ημιχρόνου, στο 52″ δυνατό σουτ Έλ Αραμπί πάνω στα σώματα των αμυντικών, στο 53″ νέο σουτ του Μασούρα αποκρούει ο Πασχαλάκης,

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÏÓ 2019-2020 / ÇÌÉÔÅËÉÊÁ / ÏÓÖÐ – ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Στο 59″ διπλή ευκαιρία Έλ Αραμπί και Μασούρα χάνεται. Στο 60′ Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία με φάουλ του Έλ Καντορί μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι το Σα.

Φτάνουμε στο 61″ οι τελικές είναι 8-5 για τον Ολυμπιακό και 4–0 για τον ΠΑΟΚ. Φτάνουμε στην ωραιότερη φάση του αγώνος και στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 65″ ο Καμαρά απο δεξιά σεντράρει μια ασίστ στη απέναντι πλευρά που περίμεναν Έλ Αραμπί και Μασούρας.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÏÓ 2019-2020 / ÇÌÉÔÅËÉÊÁ / ÏÓÖÐ – ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Έλ Αραμπί δεν την έφτασε την μπάλα και ο Μασούρας στάθηκε πιο τυχερός πετάχτηκε σαν καμικάζει τύπου Παμπουλή και με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ανοίγοντας τον δρόμο για τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ που έπαιζε πολύ σκληρά έπεφταν κορμιά με τη ανοχή του διαιτητή Καϊπερς, από την Ολλανδία.

Στο 66″ είχαμε δυο κίτρινες κάρτες σε Καμαρά και Έλ Καντορί.Στο 80″ ο Καφού μπαίνει αλλαγή αντι Μασούρα για να δέσει το κέντρο στην αντίδραση του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει κάτι που του έδινε και την πρόκριση.

Στο 81″ δόθηκε ένα οφσαϊτ στο Έλ Αραμπί πίσω από την σέντρα που κατέβαινε μόνος του για να συναντήσει μόνο τον Πασχαλάκη. Καί στο 82″ μεγάλη φάση στα καρέ του Ολυμπιακού ο Σα με ηρωϊκή έξοδο αποκρούει την μπάλα και συγκρούεται με τον Βαρέλα νομίζω χωρίς ο διαιτητής να δώσει το φάουλ που έγινε πάνω στο Σα.

Όσο φτωχό σε φάσεις ήταν το Α μέρος το Β μέρος ήταν πλούσιο σε φάσεις και θέαμα από δυο ομάδες που είναι οι καλύτερες στη Ελλάδα, με πρώτον φυσικά τον Ολυμπιακό. Στο 83″ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Έλ Αραμπί.

Στο 85″ ήταν μια φοβερή φάση αφού μπήκε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού
Η φάση ξεκίνησε από τον Φορτούνη από δεξιά μόλις μπήκε στο γήπεδο απο ένα ελαφρύ τραυματισμό (είχε πάρει το νεύμα από το διαιτητή την έδωσε αμέσως στον Μαντί Καμαρά το Αφρικάνικο “άλογο” ξεχύθηκε για το τέρμα του Πασχαλάκη.

 

Tον κυνηγούσαν 4 αμυντικοί του ΠΑΟΚ τον τράβαγαν με τα χέρια με τα πόδια ο Καμαρά δεν καταλάβαινε τίποτα εγώ εκείνη την στιγμή ξέρετε ποιον μου θύμισε σε καλπασμό και δύναμη τον Αλμπέρτο Φούνες και πιο παλιά τον Γιώργο Σιδέρη ναι όπως το διαβάζετε αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά πέτυχε ένα προσωπικό γκολ τύπου Φούνες–Σιδέρη.

Στο 87″ αλλαγή Χασαν αντι Έλ Άραμπί. Στο 89″ μεγάλη απόκρουση το Σα .
Ο ΠΑΟΚ πίεζε τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά για το γκολ της τιμής θα πώ εγώ, στο 90″ νέο σουτ Έλ Καντουρί άουτ και στο 94″ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον
Έλ Καντορί ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες και τέλος ένα σουτ του Φριντέτσκι άουτ στο 98″ των καθυστερήσεων.

Απόψε ο Ολυμπιακός μας έδειξε ότι για να έχει την μηχανή του κουρντισμένη και να δουλεύει ως Ελβετικό ρολοί πρέπει ένας τουλάχιστον από τους Βαλμπουενά -Φορτούνη να είναι στην ενδεκάδα. Ο Μαρτίνς το κατάλαβε γρήγορα και έριξε στο 41″ τον Κώστα Φορτούνη στην μάχη του ημιτελικού. Μαζί με τον Μαντί Καμαρά και με τον υπέροχο Μασούρα που έβαλε ένα δύσκολο γκολ έδωσαν την μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα η άμυνα ήταν στο ύψος της να μη δέχεται γκολ με τίποτα και από αριστερά με τον Τσιμίκαρο ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις.

 

Κίτρινες κάρτες: Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Καμαρά, Φοτούνης, Εσίτι, Ίναγκασον, Λημνιός,Έλ Καντουρί 2

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, (41″ Φορτούνης) Καμαρά, Μασούρας, (79″ Καφού) Λοβέρα, (46″ Ρατζέλοβιτς, Έλ Αραμπί,(87″ Χασάν.

 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα) Πασχαλάκης, Μάτος, (73″ Στοχ) Βαρέλα, Ίνγκασον,Γιαννούλης, Εσίτι, (73 Μπίσεσβαρ) Μαουρίτσιο, Έλ Καντουρί, Λημνιός, (62″ Λάμπρου, Τζόλης, (62″ Ροντριγκο) Άκπομ (62″ Σφιντέρσκι.

[sc name=”bitros” ]