Λειψία-Τότεναμ 3-0: Εύκολη πρόκριση για τους Γερμανούς

Η Λειψία κατατρόπωσε την Τότεναμ με 3-0 στον δεύτερο γύρο της φάσης των 16 του Champions League, προχωρώντας όπως ήταν αναμενόμενο από το πρώτο ματς (0-1 υπέρ της Λειψίας) και στους 8 της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανική ομάδα φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Champions League και βάσει της εικόνας που έχει δείξει μέχρι στιγμής δεν θα είναι απίθανο να φτάσει και μέχρι το τέλος.

 

Ο αγώνας:

Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους έφτασε νωρίς με ένα μακρινό σουτ από τον Μάρσελ Σάμπιτζερ στο 10ο λεπτό. Ο Γιορίς καθυστέρησε να βουτήξει και για πολύ λίγο δεν κατάφερε να αποκρούσει τη προσπάθεια του αρχηγού της Λειψίας.

Στο 21′ ο Ανχελίνιο, μετά από λάθος του Οριέ, έβγαλε μια σέντρα για τον Σάμπιτζερ ο οποίος με κεφαλιά νίκησε και πάλι τον γκολκίπερ της Τότεναμ και χάρισε στη Λειψία και δεύτερο γκολ.

Στο 41′ η ομάδα του Λονδίνου απείλησε για πρώτη φορά με ένα πολύ καλό σουτ του Λοσέλσο, όμως ο Γκουλάτσι ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε να στον μέσο της Τότεναμ να κάνει το 2-1.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε για πάρα πολύ ώρα χωρίς μεγάλες ευκαιρίες και με την Λειψία να ελέγχει απόλυτα τα πράγματα. Στο 74′ η Τότεναμ είχε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει με τον Ντέλε Άλλι, όμως το σουτ του δεν ήταν αρκετά καλό και κατέληξε στα χέρια του Γκουλάτσι.

Η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα, η οποία κατέληξε και σε γκολ ήταν στο 87′. Ο Φόρσεμπεργκ είχε μόλις μπει αλλαγή όταν μετά από κόντρα της μπάλας στον Σεσενιόν, άρπαξε την ευκαιρία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 3-0 για τη Λειψία.

 

Λειψία: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ, Μουκιέλε (56′ Άνταμς), Λάιμερ, Ζάμπιτσερ (87′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουκού (59′ Αϊνταρά), Σικ, Βέρνερ

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Τανγκάνγκα, Αλντερβάιρελντ, Οριέ (90′ + 1′ Φάγκαν Γουόλκοτ), Σεσενιόν, Γουίνκς, Λοσέλσο (80′ Ζέντσον Φερνάντες), Λαμέλα, Μόουρα, Ντέλε Άλλι

 

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ:

 

[sc name=”bitros” ]